"Mazerete bağlı yer değişikliği anayasal haktır"

Eğitim Bir-Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, mazerete bağlı yer değişikliği talepleri karşılanmayan ve kontenjan nedeniyle yer değişikliği talepleri karşılıksız kalan öğretmenlerin il-ilçe emrine alınması gerektiğini belirtti.

30 Ağustos 2020 Pazar 12:02
"Mazerete bağlı yer değişikliği anayasal haktır"

ANTALYA (İHA) - Miran, “Mazerete dayalı yer değişikliği talepleri karşılanmayan öğretmenlerimiz lütuf değil hakları olanı istiyor. Aile bütünlüğünün sağlanması ve sağlık durumuna bağlı yer değişikliği talebi, istek değil anayasal bir haktır” diye konuştu.
Mazeret atamalarında yer değişikliği gerçekleşmeyen öğretmenlerin aile bütünlüğünün korunması, sağlık mazeretlerinin dikkate alınması gerektiğini vurgulayan Başkan Miran, “İl-ilçe emri talebini karşılıksız kalması belirsizliğe yol açıyor, belirsizlik öğretmenleri yoruyor, eğitim-öğretimin kalitesine olumsuz etki ediyor. Bakanlık, il-ilçe emri talebinin arkasındaki haklı gerekçeyi biliyor, bu yüzden talebi görmezden gelmemeli, çözümsüzlüğü çözüm olarak görmemeli; mağduriyet oluşmaması için mazerete bağlı yer değişikliği taleplerini karşılamalı. Aile bütünlüğü sağlanamayan, sağlık mazereti giderilemeyen öğretmenlerimizin moral ve motivasyonu göz ardı edilmemelidir” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.