MATSO'nun konuğu Tuğgeneral Yıldız

 Antalya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cengiz Yıldız, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası'nın (MATSO) mayıs ayı olağan meclis toplantısına katıldı.

30 Mayıs 2018 Çarşamba 16:51
MATSO'nun konuğu Tuğgeneral Yıldız

MATSO mayıs ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkanı Ömer Kasapoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda gündem maddeleri görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi. MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, oda olarak gerçekleştirilen faaliyetler ve ekonomik gelişmelere yönelik değerlendirmelerde bulundu. Başkan Boztaş, "Manavgat 2017 yılı Ocak- Nisan döneminde 1 milyon 370 bin dolar ihracat yaparken, bu rakam 2018 yılı Ocak- Nisan döneminde yaklaşık yüzde 423.2 artarak 7 milyon 167 bin dolara yükselmiştir. Yılın ilk 4 ayında Manavgat'tan yapılan ihracatta ilk üç sırayı 2 milyon 577 bin dolarla Suudi Arabistan, 2 milyon 236 bin dolarla Rusya Federasyonu ve 1 milyon 58 bin dolarla Suriye almıştır" dedi.

Antalya'nın 2017 yılı Ocak- Nisan döneminde 403 milyon 643 bin dolar ihracat yaptığını, bu rakamın 2018 yılı aynı döneminde yaklaşık yüzde 15.4 yükselerek 465 milyon 838 bin dolar olduğunu kaydeden Ahmet Boztaş, "Türkiye 2017 yılı Ocak- Nisan döneminde 49 milyar 587 milyon 508 bin dolar ihracat yaparken, bu rakam 2018 yılı Ocak- Nisan döneminde yaklaşık yüzde 10.4 artarak 54 milyar 733 milyon 768 bin dolara yükselmiştir" diye konuştu.

TUĞGENERAL CENGİZ ZİYARET ETTİ

Antalya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cengiz Yıldız, yeni dönemi tebrik etmek amacıyla mayıs ayı olağan meclis toplantısına katılarak meclis üyelerine hitaben bir konuşma yaptı. Tuğgeneral Yıldız, jandarmanın Manavgat'ta yaptığı çalışmaları ve jandarmanın suç oranları konusunda gösterdiği başarıyı rakamlarla anlattı. Jandarma olarak suçların oluşmadan önlenmesi konusunda başarı göstererek suçları azaltmayı hedefledikleri belirten Tuğgeneral Yıldız, bu konuda hedefledikleri rakamları yakalamaya başladıklarını kaydetti.


Turizmde Türkiye'nin başkentinin Antalya, Antalya'nın başkentinin ise Manavgat olduğunu aktaran Tuğgeneral Yıldız, jandarma olarak Manavgat'ın güvenliği için yoğun çaba gösterdikleri vurguladı. Meclis üyelerinin sorularını da yanıtlayan Tuğgeneral Yıldız, Sarılar Mahallesi'ne karakol kuracaklarını ve Titreyengöl bölgesine jandarma noktası oluşturacaklarını anlattı. Gündoğdu Mahallesi'ne daha önce Taşağıl Jandarma Karakolu'nun baktığını hatırlatan Yıldız, Gündoğdu'yu daha yakın olan Çolaklı Karakolu'na devrederek sonuca gitmede ve suçların önlenmesinde büyük başarı göstermeye başladıklarını vurguladı.


Toplantı sonunda MATSO Başkanı Ahmet Boztaş tarafından günün anısına İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Cengiz'e plaket takdim edildi. Tuğgeneral Cengiz ise MATSO tarafından jandarmaya yapılan katkılar dolayısıyla Başkan Boztaş'a plaket takdim etti.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.