MASMO'da seminer

MANAVGAT Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (MASMO) tarafından 'Muhtasar beyanname ve SGK beyanname birleşmesi ve e-uygulamalar' konulu seminer düzenlendi.

07 Kasım 2017 Salı 14:10
MASMO'da seminer

Manavgat İbrahim Sırrı Sözen Gençlik Merkezi'nde İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası SGK Danışmanı SMMM Dr. Gülsüm Öksüzömer Yılmaz ve İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Eğitim Müdürü SMMM İnci Şalcı'nın verdiği seminere MASMO Başkanı Nezih Özgenç ve muhasebeciler katıldı.

MASMO Başkanı Nezih Özgenç, SGK ve muhtasar beyanname birleşme işleminin pilot il olarak belirlenen Kırşehir'de uygulanmakta olduğunu ve uygulamada konuyla ilgili bazı sıkıntılar tespit edildiğini söyledi. Bu sorunların ortadan kaldırılması amacıyla eğitim semineri düzenlemeye karar verdiklerini anlatan MASMO Başkanı Özgenç, katkılarından dolayı Dr. Gülsüm Öksüzömer Yılmaz ve İnci Şalcı'ya teşekkür etti. Başkan Özgenç, 25 Kasım'da dış ticaret muhasebesi ve özellik arz eden vergi işlemleri, aralık ayında inşaat muhasebesi ve ocak ayında dönem sonu işlemleri için eğitim düzenleneceğini anlattı.
 

Dr. Gülsüm Öksüzömer Yılmaz, Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesi Genel Tebliği'nin 18 Şubat 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandığını hatırlatarak, "Genel tebliğ hükümlerine göre; vergi kanunlarına göre vergi dairesine verilmesi gereken Muhtasar Beyanname ile Sosyal Güvenlik Kurumuna verilmesi gereken Aylık Prim ve Hizmet Belgesinin birleştirilmesi sonucunda oluşturulan Muhtasar ve Prim Hizmet Beyannamesinin verilmesine ilişkin usul ve esaslar belirlenmiştir. Uygulamanın başlayacağı 1 Ocak 2018'e kadar aylık, 3 aylık Muhtasar Beyanname ve Aylık SGK bildirgeleri mevcut haliyle verilmeye devam edilecektir" dedi.

Dr. Yılmaz, uygulamanın başlamasıyla birlikte SGK tarafından işverenlere verilen şifrelerin iptal edileceğini belirterek, çalışanı olmayan mükelleflerin beyannamelerini 3 aylık vereceğini söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.