Manavgat'a Kültür Merkezi

Manavgat Belediyesi tarafından yaptırılan Atatürk Kültür Merkezi (AKM), CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da katıldığı törenle açıldı.

15 Kasım 2014 Cumartesi 09:51
Manavgat'a Kültür Merkezi
Manavgat Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıl Aralık ayında temeli atılan AKM’nin açılışına CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’ın yanı sıra CHP Antalya milletvekilleri Osman Kaptan ve Yıldıray Sapan, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, CHP İl Başkanı Cavit Arı, Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Boztaş, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

‘MANAVGAT ÇAĞ ATLADI’
CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, kültür merkezinin Manavgat’a çağ atlatan bir yatırım olduğunu söyledi. Manavgat’ın bugüne kadar, ticaretiyle tarımıyla ve turizmiyle gündeme geldiğini aktaran Deniz Baykal, “Bundan sonra kültürel faaliyetleriyle gündeme gelecek. Manavgat artık çağ atlamıştır” dedi. Manavgat’ta yapılan kültür merkezinin Antalya’nın merkez ilçeleri haricinde hiçbir ilçede olmadığını kaydeden Baykal, Türkiye’nin birçok ilinde de böyle bir merkezin bulunmadığını belirtti.

’11 AYDA TAMAMLANDI’
Belediye Başkanı Şükrü Sözen de kültür merkezi inşaatının 11 ayda tamamlandığını anlattı. Manavgat’a böyle bir yatırım kazandırmaktan memnun olduklarını söyleyen Başkan Sözen, bundan sonra da Manavgat için çalışacaklarını vurguladı.

OBA ORKESTRASI VE KUBAT KONSERİ
Açılışta, fotoğraf sanatçısı Tevfik Köymen’in fotoğraf, Nermin Alat’ın resim sergileri sanatseverlerle buluşurken, Antalya Oda orkestrası ve ünlü şarkıcı Kubat konser verdi.

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ
Manavgat Atatürk Kültür Merkezi, 36 bin 359 metrekarelik alanda 5 bin 576 metrekare alan üzerine yapıldı. 5 bin 780 metrekare otopark alanına sahip AKM’de, 7 bin 306 metrekarelik spor tesisi de yer alıyor. AKM kompleksi içerisinde 510 kişilik toplantı salonu, 600 kişilik tiyatro salonu, 60 kişilik sivil toplum örgütlerinin kullanacağı toplantı salonu, sivil toplum kuruluşlarına ait ofisler, spor hizmet binası, 2 tenis kortu, skateboard alanı, 7 delikli mini golf alanı, basket ve voleybol alanı, 325 metrekarelik müzik ritimli su gösteri havuzu, kafeterya, çocuk oyun grupları, 190 metrekarelik kayar led ekran ve saat kulesi bulunuyor.
 

Son Güncelleme: 15.11.2014 09:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.