Manavgat'ta orman zararlılarıyla biyolojik mücadele

 ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde, orman zararlılarıyla mücadele kapsamında üretilen 8 bin yırtıcı Calasoma böceği doğaya salındı.

12 Nisan 2019 Cuma 14:04
Manavgat'ta orman zararlılarıyla biyolojik mücadele

Manavgat Orman İşletme Müdürlüğü laboratuvarında üretilen Calasoma böcekleri, ormanlık alanlara salınmaya başlandı. Manavgat Orman İşletme Müdür Vekili Hüseyin Şahin, orman zararlılarıyla 2 çeşit mücadele yöntemi olduğunu belirterek, "Bunlardan birisi kimyasal mücadeledir. Kimyasal mücadelede orman zararlılarını yok ediyor ama doğal eko sisteme büyük zarar veriyor. Bu nedenle orman genel müdürlüğü olarak biz biyolojik mücadele yöntemini kullanıyoruz" dedi.

Biyolojik mücadele kapsamında işletme müdürlüğü laboratuvarında bu sene 8 bin Calasoma böceği ürettiklerini anlatan Hüseyin Şahin, “Biyolojik mücadele diğer yöntemlere nazaran, doğal dengenin korunmasına yardımcı olması, uzun vadede kalıcı sonuçlar vermesi ve nihai hedefe ulaştırabilmesi bakımından en çok tercih edilen yöntemdir. Ürettiğimiz Calasoma yırtıcı böcekleriyle orman zararlılarına karşı mücadele veriyoruz" diye konuştu.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.