Manavgat'ta kadınlar yürüdü

MANAVGAT Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir dizi etkinlik düzenledi.

09 Mart 2018 Cuma 12:59
Manavgat'ta kadınlar yürüdü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Manavgat Kaymakamlığı Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü, 'Güçlü Kadın, Güçlü Gelecek, Güçlü Türkiye' adıyla yürüyüş düzenledi. Cumhuriyet Meydanı'ndan Atatürk Kültür Merkezi'ne kadar süren yürüyüşte Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit'in eşi Mehtap Yiğit, Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Nihal Etci ve kurum personeli yol boyunca kadınlara çiçek dağıtarak günlerini kutladı.


Yürüyüşün ardından AKM Toplantı Salonu'nda Manavgat Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Nihal Etci tarafından kadına şiddet konulu seminer verildi.


Seminere şehit sözleşmeli er Cumali Gür'ün annesi Yiter Gür ve babası Nazım Gür, şehit Mehmet Koparan'ın annesi Hatice Koparan ve dayısı Nazmi Can da katıldı. Seminerde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün tarihçesi ile ilgili bilgi verildi. Şiddetin neden uygulandığını, şiddete sebep olan psikolojik etkenler, 6284 sayılı kanun, devletin, kadına yönelik şiddetle nasıl mücadele ettiği konularının anlatıldığı seminerde, kadına yönelik şiddette kimsenin seyirci kalmaması gerektiği vurgulandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.