Mahkemeden 'kırmızı fular'ın iadesine 8'inci kez ret

ANTALYA'da, 2013 yılının Haziran ayındaki Gezi Parkı eylemlerine katılan ve 'kırmızı fularlı kız' olarak tanınan, daha sonra terör örgütü PKK'ya katılan 21 yaşındaki Ayşe Deniz Karacagil'in de yargılandığı Gezi davasında mahkeme, 'kırmızı fular'ın iade talebini 8'inci kez reddetti.

28 Mayıs 2016 Cumartesi 12:30
Mahkemeden 'kırmızı fular'ın iadesine 8'inci kez ret
 Antalya'daki Gezi Parkı eylemlerine katılan Ayşe Deniz Karacagil ile Murat Sezgin, Mustafa Cihan Yılmaz, Ali Karakuş ve Leyla Nuyan gözaltına alındı. 5 kişiden Karacagil, Sezgin ve Yılmaz 2 Ekim 2013 günü tutuklandı. Polis sorgusunda 'taktığı kırmızı renkli fuların sosyalizmi simgelediği' yönünde sorular yöneltilen Karacagil, Yılmaz ve Sezgin, 4 ay 6 gün tutuklu kaldıktan sonra 6 Şubat 2014 tarihinde yurtdışı yasağı ve her hafta polis merkezine imza verme şartlarıyla tahliye edildi. Aynı tarihlerdeki olaylar nedeniyle Karacagil ile birlikte Naim Doğan, Ersin Elyakut ve Fecri Atasever hakkında da ikinci bir dava açıldı. İki dava birleştirilirken Ayşe Deniz Karacagil, yasa dışı yollardan yurt dışına çıkarak terör örgütü PKK'ya katıldı.



12 sanığın yargılandığı davanın 8'inci duruşması, Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görüldü. 103 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sanıklardan sadece Leyla Nuyan ile Ersin Elyakut duruşmada hazır bulundu.



Duruşmada hazine avukatı ile Kepez Belediyesi'nin avukatları, kamu malına zarar veren sanıkların cezalandırılmasını talep etti. 



Duruşmada esas hakkındaki mütaalasını veren Cumhuriyet savcısı, sanıkların, 2911 sayılı toplantı ve gösteri kanununa muhalefet, kamu malına zarar vermek ve görevi yaptırmamak için direnmek suçlarından cezalandırılmasını istedi.





'Kırmızı fular'ın iade talebini sekizinci kez reddeden mahkeme, duruşmayı sanıkların esasa ilişkin savunmalarını yapmak üzere 14 Ekim'e erteledi.

Son Güncelleme: 28.05.2016 12:31
Anahtar Kelimeler:
Antalya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.