Mahalleliden kum ocağı eylemi

ANTALYA'nın Gazipaşa İlçesi'nde Bıçkıcı Çayı kenarındaki Beyobası ve Aydıncık mahallesi sakinleri, çay yatağındaki kum ve çakıl ocakları nedeniyle heyelanlar olduğunu ve seralarının hasar gördüğünü söyleyerek eylem yaptı.

06 Mayıs 2017 Cumartesi 12:48
Mahalleliden kum ocağı eylemi

Gazipaşa Bıçkıcı Çayı kenarındaki Beyobası ve Aydıncık mahallelerinde oturanlar, ocak kenarında kurulu kum ve çakıl ocaklarının çay yatağından aldığı kum ve toprağın seraların bulunduğu yamaçta erozyona yol açtığı gerekçesiyle eylem yaptı. Çay kenarında toplanan yaklaşık 30 kişi, ocakların kaldırılmasını istedi. 'Kum ocakları kanunsuz çalışıyor', 'Bıçkıcı Çayı'nın 25 yıllık cezası bitsin', 'Seralarımız, tarım arazilerimiz 25 metre askıda kaldı', 'Arazilerimiz afet bölgesi haline geldi', 'Ocaklar kapatılsın' yazılı dövizler taşıyan mahalleli attıkları sloganlarla da tepkilerini dile getirdi.


Gazipaşa İnsan Derneği Başkanı ve Ak Parti Gazipaşa Belediye Meclis Üyesi Mustafa Türker, "Burada 25 yıldır yasa dışı olarak malzemeler alınıyor. 25 metre derinliğe kadar aldılar. Bu gün çiftçilerimiz burada toplandı ve bu yolsuzluğa ve haksızlığa 'dur' demek için buradayız. Türkiye'nin hiç bir yerinde Gazipaşa Bıçkıcı Çayı kadar bakımsız, rezil, ıslah edilmemiş bir çay bulunmuyor. Buraya sanki bir ceza verilmiş. Bu çayın 25 yıllık cezasının bitmesini istiyoruz. Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na sesleniyoruz; bu yolsuzluğa, bu haksızlığa 'dur' desinler, gereken neyse yapmalarını istiyoruz. Bu kadar halk işini, gücünü bırakmış burada mücadele ediyoruz. Kendi yerimizde, yurdumuzda sığınmacı durumuna düştük" dedi.



Çiftçi Ali Özgün, "Bu çay karşıdan karşıya düz bir şekildeydi ama taş ocakları kumları sürekli aldığı için bu hale geldi. Bahçelerimizi sel aldı, gitti. Perişan vaziyetteyiz. Yetkililerden gerekli adımları bekliyoruz" diye konuştu.

Gazipaşa Çınar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Üyesi Ahmet Özen de şöyle dedi:

"Vatandaşımız çok mağdur durumda. Özellikle Kahyalar, Asarcık, Çalıpınar ve Aydıncık mahallelerine giden ana su boru hattı burada 5 defa kırılmış. Devamlı tamirden geçiriyoruz. Taş ocakları 20 metre aşağıya indiği için boru hattı açıkta kalıyor. Sürekli hakarete uğruyoruz, bu sorunlar yüzünden susuz kalıyoruz. Çay kenarında bulunan seralarımız derinlik sürekli arttığı için yıkılmanın eşiğine geldi. 20 yıldır buraya kanun nizam işlemiyor. Defalarca şikayet etmemize rağmen kimse buraya söz geçiremiyor. Buradan cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz, onun gittiği yerde adalet olur, bize yardımcı olsun, bizim sesimizi duymasını istiyoruz."



Son Güncelleme: 06.05.2017 13:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.