Lyrboton Kome gün yüzüne çıktı

TÜRKİYE'nin ilk arkeoparkı olarak hizmet verecek olan Lyrboton Kome Antik Kenti'ndeki işlikler, hamamlar ve kiliseler, bitki temizliği çalışmasıyla gün yüzüne çıkartıldı.

24 Ocak 2017 Salı 13:31
Lyrboton Kome gün yüzüne çıktı
İlk aşamada ortaya çıkarılacak merkezi kalıntıların arasından geçen ana yerleşim aksı üzerindeki gezi yolu düzenlenerek, bu yıl içinde ziyarete açılması hedefleniyor. Temizlik sayesinde düzenli bir görünüme kavuşan antik kent, şimdiden yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmeye başladı. Doğaseverler, yürüyüşçüler ile arkeolojiye merakı olanlar, Varsak üzerindeki tepedeki 2 bin yıllık yerleşim yerini geziyor. Yöredeki köylülerin de sık sık ziyaret ettiği antik kent, henüz ziyarete açılmamışken bile cezbetmeye başladı. Bölgenin dönemindeki en zengin kentlerinden Perge Antik Kenti'ne zeytinyağı üreten Lyrboton Kome'ye gelenler, çam ormanları altında yer alan saklı cennetteki yaşam koşulları hakkında fikir sahibi oluyor.



Antik kentin ziyarete açılmasından sonra başlatılacak ikinci etapta, kazı, onarım ve sağlamlaştırma çalışmaları sürdürülecek. Proje tamamlandığında restore edilmiş Arete Kulesi, zeytinyağı işlikleri, konutlar, kiliseler, hamam, sarnıçlar, mezarlar, floral ve jeolojik zenginlikte doğa ve tarih parkı halka ve turizme kazandırılmış olacak. Bu zenginlik Apollon- zeytin hasadı şenlikleri, doğa yürüyüşleri ve kültür gösterileri, müzecilik etkinlileriyle canlı tutularak geliştirilecek.
 

Son Güncelleme: 24.01.2017 13:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.