'Laik eğitim' imzaları Milli Eğitim'de

Birleşik Haziran Hareketi'nin laik eğitim talebiyle ilgili Antalya'da topladığı 1000'in üzerindeki imza, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edildi.

24 Nisan 2015 Cuma 15:42
'Laik eğitim' imzaları Milli Eğitim'de
İmzalar teslim edildikten sonra Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik grup basın açıklaması yapıp 'AKP elini çocuklarımızdan çek', 'Laik bilimsel eğitim istiyoruz', 'Hırsız, katil AKP', 'Gerici yobaz eğitime hayır' sloganları attı. Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün değişik birimlerinden sivil polislerin de takip ettiği basın açıklamasında, Birleşik Haziran Hareketi Yürütme Kurulu Üyesi Gamze Güner, 10 maddeden oluşan taleplerini paylaştı. Güner, 12 Eylül darbesinden sonra uygulamaya konulan zorunlu din kültürü ve ahlak bilgisi dersiyle orta öğretim kurumlarında seçmeli ders olarak okutulan 'Peygamberin Hayatı', 'İslam Tarihi' gibi derslerin kaldırılmasını istediklerini açıkladı.

“Okulların imam hatipleştirilmesine, okullarda cami imamı görevlendirme uygulamalarına, okullarda kutlu doğum haftası uygulamalarına son verilmelidir" diyen Güner, ders kitaplarının bilimsel içeriğe kavuşturulmasını, öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine karışılmamasını, okullarda mescit uygulamasına son verilmesini istediklerini söyledi. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığı Şura kararlarının da yok sayılmasını istediklerini anlatan Güner, "Bilimsel ve laik eğitim için söz ve karar öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerindir" dedi.
 

Son Güncelleme: 25.04.2015 17:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.