Kundu esnafından ‘apart’ önerisi

Kemerağzı Mahallesi Kundu Esnafları Koruma Derneği Başkanı Metin Kanmaz, bölgede bulunan AVM’lerin atıl durumda bulunan üst katlarının konaklamaya açılması için girişimlere başladıklarını söyledi

02 Mart 2020 Pazartesi 14:57
Kundu esnafından ‘apart’ önerisi

Kemerağzı Mahallesi Kundu Esnafları Koruma Derneği Başkanı Metin Kanmaz, AVM’lerin konaklamaya açılması halinde, bölgenin hareketleneceğini söyledi. Yeni sezona dair beklentilerinin yüksek olduğunu belirten Kanmaz, koronavirüs nedeniyle birçok Avrupa ülkesine yapılan rezervasyonların iptal edildiğini ve turistlerin Türkiye’ye yöneldiğini belirtti. Kanmaz, yeni sezonda turist sayısının bir önceki yıldan daha fazla olacağına inandığını ifade etti.

TURİZME KAZANDIRMA HEDEFİ

AVM’lerin boş katlarını turizme kazandırmak istediklerini söyleyen Metin Kanmaz, “Bizim burada yaklaşık 20 tane pazarımız var. Bu pazarların ikinci katları tamamen boş durumda bulunuyor. Biz buraları apart şeklinde konaklamaya açarak turizme kazandırmak istiyoruz. Otel çalışanları ve yerli turistler faydalanabilir. Sayın Valimiz de bu konuya sıcak bakıyormuş. İl Kültür ve Turizm Müdürümüz ile görüştük. Boş katların fotoğraflarını çekerek dosyaladık. Bizim bu projemiz hayata geçerse, yaklaşık 10 bin yatak açılmış olacak. Bölgemizdeki otellerin tamamı ‘her şey dahil’ sistemini uyguluyor. Buradaki esnaflarımız faydalanamıyor. Yapılırsa, bizim bölgemiz biraz daha hareketlenir ve güzelleşir. Aynı zamanda istihdam da sağlanmış olur. Gerçekleşirse çok güzel bir iş başarmış oluruz” dedi.

KORONAVİRÜS BİZİ ETKİLEMEZ

Tüm dünyada panik yaratan koronavirüsün Türkiye’ye olan ilgiyi arttırdığını belirten Kanmaz, “Korona virüsü Çin’de aralık ayında ortaya çıktı. Ocak ayı verilerine göre Türkiye’ye gelen turist sayısı 2 milyona yakın. Önceki yıllara göre yüzde 20’nin üzerinde artış var. Bu demektir ki; Türkiye’ye bu yıl dünya turizminin gözbebeği olarak bakılıyor. İnşallah bu virüs bize de sıçramazsa, Türk turizminin çok iyi bir yıl geçireceğini düşünüyorum.  Zira biz 15 Ocak-15 Mart 15 arasını ölü sezon olarak düşünürken, bu yıl 15 Ocak’tan şubat sonuna kadar olan süreç esnafımızı memnun etti. Avrupa’nın birçok ülkesine yapılan rezervasyonlar iptal edilirken, insanlar Türkiye’ye yöneliyor. Benim beklentim geçen yıldan daha çok turist olması. Bunun da olacağını düşünüyorum” diye konuştu. 

UCUZLUK GÜNLERİ BAŞLIYOR

‘İran Pazarı’ olarak düzenlenen alışveriş günlerinin isminin değiştiğini ifade eden Metin Kanmaz, “Geçmişte ‘İran Pazarı’ olarak düzenlediğimiz etkinliğimizi, bu yıl ‘Kundu Ucuzluk Günleri’ olarak değiştireceğiz. 21 Mart-5 Nisan tarihleri arasında düzenleyeceğiz. O sürede esnafımız elinde kalan ürünleri değerlendiriyor.  Daha önceki yıllarda İranlı turistlere çok fazla ürün satıyordu fakat geçen yıl en düşük İranlı turist sayısını gördük. Bu nedenle koronavirüs nedeniyle İran ile sınırların kapatılmasının bize yansıyacağını düşünmüyorum. Zaten bunu İran pazarından çıkarıp, yerli ve yabancı tüm turistlere yönelik bir şenlik haline getirdik. İranlıların gelmemesi bizim esnafımızı fazla etkilemeyecek. Bu sene de şenlik havasında bir 15 gün geçireceğiz” ifadelerini kullandı.

ÇEVRE DÜZENLEMESİ İSTİYORUZ

Çevre temizliği konusunda birtakım sıkıntıları olduğunu belirten Kanmaz, şöyle konuştu: “Bizim muzdarip olduğumuz çevre temizliği konusu var. Çevre Bakanlığı’na derelerin görüntüsüyle alakalı bir dosya sunduk. Çevre konusunda beklentimiz daha yüksek. Otellerimiz dünya çapında, beş yıldızlı oteller. Turisti dışarıda cezbedecek bir şeyimiz yok bizim. Turist dışarıya çıkıyor, bakıyor çevre çok kirli. Empati yapalım; bir tarafta köpekler, bir tarafta dilenciler, bir tarafta çevre kirliliği. Biz olsak biz de çıkmayız. Özellikle Büyükşehir Belediyesi’nden beklentim yüksek. Çevre düzenlemesi yapılacağı söylendi ancak henüz bir çalışma yok. Esnaf hizmet alamadığı için şikayet ediyor. Bakanlıklardan da beklentimiz var. Bakanlarımızın bizi ziyaret etmesini istiyoruz”.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.