Kumluca'da deve güreşi toplantısı

ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde daha önce yapılan ve geliriyle Gül Çetin Kaur Anadolu Lisesi'ne spor salonu yapılacak deve güreşleriyle ilgili toplantı yapıldı.

31 Ocak 2017 Salı 13:34
Kumluca'da deve güreşi toplantısı
Kumluca'da 22 Ocak'ta gerçekleştirilen deve güreşleriyle ilgili Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya başkanlığında değerlendirme toplantısı yapıldı. Kumluca Belediyesi'nde gerçekleştirilen toplantıya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin, Kumluca Devecileri Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Karakuş, Gül Çetin Kaur Anadolu Lisesi Müdürü Osman Mutlu ve güreş tertip komitesi üyeleri de katıldı.

Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, güreşlerin çok güzel şekilde yapıldığını belirterek, bu konuda emeği bulunan, destek veren herkese teşekkür etti. Deve güreşlerinin bir kültürün yaşatılması ve Yörüklerin kış eğlencesi olarak değerlendirdiklerini kaydeden Çetinkaya, ayrıca güreşler sayesinde güzel işlere imza atıldığını belirtti. Çetinkaya, şunları söyledi: "Bu yılki güreşlerimizi ilçemizin ilk lisesi, Gül Çetin Kaur Anadolu Lisesi'ne spor salonu yapılması amacıyla gerçekleştirdik. Güzel bir etkinlik oldu. İlçemiz dışından gelen gerek deve sahipleri, gerekse güreşseverler mutlu ayrıldı. Güreşlerimize yöre halkımız ve hayırseverlerimiz de destek verdi. Yaptığımız ilk değerlendirmelere göre güreşlerden yaklaşık 100 bin lira gibi bir gelir elde edildi. Bu gelir Gül Çetin Kaur Anadolu Lisesi'ne spor salonu yapılmasında kullanılacak."

Spor salonunun yapılmasıyla ilgili bundan sonra eski adı Kumluca Lisesi olan okulun mezunlarına büyük görev ve sorumluluk düştüğünü vurgulayan Çetinkaya, Kumluca Lisesi mezunlarının okudukları okula vefa borçlarını ödeme zamanının geldiğini, ayrıca spor salonun isminin de 'Kumluca Lisesi Mezunları Spor Salonu' olarak verilmesinin doğru olacağına aktardı. Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Girgin de şehir merkezinde yapılması planlanan spor salonuyla ilgili proje çalışmalarının devam ettiğini, spor salonunun çok amaçlı olacak şekilde en düşük maliyetle yapılması yönünde çalıştıklarını söyledi.

Son Güncelleme: 31.01.2017 13:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.