Kumluca Hayvanat Bahçesi'nin yeni konukları siyah kuğular

KUMLUCA Belediyesi'ne ait Sarnıç Tepesi Hayvanat Bahçesi'ne iki siyah kuğu getirildi.

09 Haziran 2016 Perşembe 14:37
Kumluca Hayvanat Bahçesi'nin yeni konukları siyah kuğular
 Kumluca Belediyesi Sarnıç Tepesi Hayvanat Bahçesi'nde hayvan çeşitliliği her geçen gün artıyor. İstanbul'dan getirilen 2 yaşındaki dişi ve erkek siyah kuğular yeni yaşam alanlarına konuldu. Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, 2006 yılında hizmete giren Sarnıç Tepesi Hayvanat Bahçesi'nde 50'yi aşkın türde 600'ün üzerinde hayvan bulunduğunu söyledi. 



Hayvanat bahçesini yaparken amaçlarının yöre halkı için farklı bir ortam oluşturmak, özellikle çocukların hayvan türlerini tanıyarak küçük yaşta hayvan sevgisi kazandırmak olduğunu aktaran Başkan Çetinkaya, bu konuda da başarılı olduklarını belirtti. Antalya'nın batısında hiçbir ilçede hayvanat bahçesi bulunmadığını kaydeden Başkan Çetinkaya, "Hayvanat bahçemize ilçe halkımızın yanı sıra çevre ilçelerden de ziyaretçilerimiz geliyor. Özellikle okullardan çocuklarımız buraya gelerek hayvanlar ve yaşam koşulları hakkında bilgileniyorlar. Biz de belediye olarak burada her geçen gün hayvan çeşitliliğimizi arttırmaya çalışıyoruz" dedi. 



Kumluca Belediye Başkan Yardımcısı veteriner hekim Süleyman Falay da Sarnıç Tepesi Hayvanat Bahçesi'ne getirilen siyah kuğuların, renkleri dolayısıyla ender bulunan türler olduklarını ve ana vatanlarının Avustralya olarak bilindiğini söyledi. Siyah kuğuların yeni yaşam alanlarına alıştıklarını kaydeden Falay, yeni misafirlerin yetişkinler kadar çocuklardan yoğun ilgi gördüğünü vurguladı.

Son Güncelleme: 09.06.2016 14:38
Anahtar Kelimeler:
Antalya Kumluca
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.