Kumluca'da Yörük göçü canlandırıldı

 KUMLUCA Belediyesi tarafından bu yıl 20'ncisi düzenlenen Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında Yörük göçü korteji gerçekleştirildi. Festivalin akşam bölümünde ise şarkıcı Volkan Konak sahne aldı.

25 Nisan 2019 Perşembe 11:37
Kumluca'da Yörük göçü canlandırıldı

Kumluca'daki Tarım ve Seracılık Festivali dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk büstüne çelenk konuldu. Ardından Hükümet Konağı yanından başlayıp, Karatepe Stadı'nda son bulan Yörük göçü korteji yapıldı. Korteje, Kaymakam Hakkı Uzun, CHP Antalya milletvekilleri Çetin Osman Budak, Cavit Arı ve Aydın Özer, Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, CHP İl Başkanı Ahmet Kumbul, İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Aydın, daire amirleri, STK temsilcileri, siyasi parti ilçe başkanları ve vatandaşlar katıldı. Ankara Kulübü Seymenler Derneği'nden Seymenler, çevre ilçe ve illerden Yörük dernekleri de kortejde yer aldı.



Festivalin bu yılki teması 'çocuk' olarak belirlenirken, kortejin önünde de çocuklar yürüdü. Kortejde 41 mahalle geçim kaynakları, örf, adet ve geleneklerini yansıttı. Yörük kültürünü anlatan kıyafetler giyen katılımcılar, atalarından kalan ve halen sürdürdükleri yaşam biçimlerini traktörlerin arkasındaki römorklarda sergiledi. Bazı mahalleliler de keşkek, şeker, şerbet ve gözleme gibi yiyecekler ikram etti.



Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu, festivalin yapıldığı stadın hortum felaketi nedeniyle yıkılması sonucu, festivalin yapılamayacağı iddiaları olduğunu ancak her şeye rağmen festivali ilçe halkının desteğine olan güvenlerinden dolayı yaptıklarını söyledi. Başkan Köleoğlu, "Bizim için bu kültürün yaşatılması neden önemli biliyor musunuz? Çünkü Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Atatürk de bir Yörük'tü. Çünkü biz Yörüklerin sorunlarını ülkenin sorunları olarak görmekteyiz. Dün olduğu gibi bugün de Yörükler, ülkemizin bağımsızlığını, milletimizin özgürlüğünü, Türkiye Cumhuriyeti'nin kazanımlarını ve değerlerini tüm yurttaşlarımızın huzur ve barış içinde, çağdaş demokrasinin bütün olanak ve nimetlerinden yararlanma ilkesine 'Yurtta barış dünyada barış' ülküsüne gönülden bağlıdır" dedi.



VOLKAN KONAK SAHNE ALDI
Kortejin ardından festivalin akşam bölümünde Volkan Konak konseri düzenlendi. Karatepe Stadı'ndaki konser öncesi gecenin sponsorları ve iş insanlarına plaket verildi. Ardından sahneye çıkan Volkan Konak sevilen şarkılarını sislendirdi, anlattığı hikayeleriyle de kendisini dinleyenlere keyifli bir akşam yaşattı. Volkan Konak'a, Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu ve eşi Nurgül Köleoğlu tarafından çiçek ve plaket takdim edildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.