Kumdan İmparatorlar büyülüyor

Bu yıl 8'incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, ziyaretçilere unutamayacakları bir deneyim yaşatıyor.

08 Ağustos 2014 Cuma 16:58
Kumdan İmparatorlar büyülüyor
Sadece su ve kum kullanılarak yapılan kum heykeller, başta kente gelen turistler olmak üzere yediden yetmişe herkesin ilgi odağı olmayı sürdürüyor. Bu yıl renkli görüntülere sahne olan festivalde, 10 bin ton özel nehir kumu kullanılarak dünyaca ünlü kum heykeltıraşlar tarafından yaklaşık 1 ayda tamamlanan eserler, ziyaretçileri tarihte bir yolculuğa çıkarıyor.

Bu yıl 'İmparatorluklar 2' temasının işlendiği festivalde, Rus Çariçesi Katherina'dan Hun İmparatoru Attila'ya, Selahaddin Eyyubi'den Aslan Yürekli Richard'a, Kubbetüs Sahra'dan Viking Kralı Odin'e, Fatih Sultan Mehmed'den kızılderili önderi Geronimo'ya kadar onlarca temada yüzlerce devasa boyutta kum heykel sergileniyor. Dünyanın en büyük ve en eski kum heykel festivalleri arasında yer alan etkinlik, 7 bin metrekare alanda sanatın en doğal, en muhteşem ve aynı zamanda en eğlenceli halini sunuyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlenen Antalya'nın en uzun soluklu etkinliklerinden biri olan sergi, temayla bütünleşik müzik yayınıyla daha da etkileyici bir ambiyans oluşturuyor. Heykelleri adeta boyayan, geceleri devreye giren özel ışıklandırmanın yanı sıra video mapping ve eserlerin yapım aşamalarının yer aldığı sinevizyon gösterisiyle daha da çekici bir hal alıyor. 

Son Güncelleme: 08.08.2014 17:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.