Koyunlarının gömülmesini gözyaşlarıyla izledi

ANTALYA'nın Serik İlçesi'nde hastalık nedeniyle 22 küçükbaş hayvanını telef olan Kiraz Demir, hayvanlarının gömülmesini gözyaşları içinde seyretti.

12 Aralık 2016 Pazartesi 10:21
Koyunlarının gömülmesini gözyaşlarıyla izledi
Serik'e bağlı Deniztepesi Mahallesi'nde hayvancılık yapan Adnan ve Kiraz Demir çiftinin 22 küçükbaş hayvanı, geçen 22 Kasım'dan bu yana aralıklarla telef oldu. Adnan Demir, hayvanlarının yanlış teşhis ve tedavi nedeniyle telef olduğunu öne sürerken, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ağılların olduğu bölgeyi karantinaya aldı. Telef olan hayvanlar ise hastalık yayılmaması için iş makinesiyle açılan çukurlara gömüldü.



Boş araziye açılan çukurlara hayvanlarının gömülmesini izleyen Kiraz Demir, gözyaşlarını tutamadı. Oturduğu yerden çalışmaları izleyen Demir, hayvanları için ağıt yaktı. Kalan hayvanlarından 6'sının daha öldüğünü anlatan Adnan Demir, "Koyun ölümleri devam ediyor. Karantinaya alındı. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden geldiler 'hastalık etrafa yayılmasın' diye kepçeyle gömdük. Kontrol çerçevesinde 6-7 hayvanın daha tehlikede olduğunu beyan ettiler. Artık onlardan netice alınmayacağını kendileri de söyledi. İlaç motorumuz var günlük dezenfekte yapıyoruz. Çok da diyecek bir şey kalmadı artık" dedi.

Son Güncelleme: 12.12.2016 10:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.