KORKUTELİ'DE EVLİLİK ÖNCESİ EĞİTİM KURSU

KORKUTELİ Sevim Cevat Soyiç Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü tarafından, ilçede ilk defa 'evlilik öncesi eğitim' kursu açılacak.

29 Ekim 2014 Çarşamba 10:41
KORKUTELİ'DE EVLİLİK ÖNCESİ EĞİTİM KURSU
Müftülük, Sağlık Müdürlüğü ve HEM Müdürlüğü'nün ortaklaşa açacağı kursun önümüzdeki günlerde başlayacağını söyleyen Sevim Cevat Soyiç HEM Müdürü Öznur Taşkan, 152 saatlik kursun yaklaşık 2 ay süreceğini aktardı. Mutlu bir evlilik için eş adaylarının birbirlerini tanımaları, aralarındaki fark ve benzerlikleri ayırt edebilmelerinin önemli olduğunu kaydeden Öznur Taşkan, "Bu sürecin yararlı olması ve bireylere katkı sağlaması açısından bazı gözlemlerin ve tartışma konularının açıklıkla dile getirilmesi sağlıklı evliliklerin oluşması için gereklidir" dedi.

İlişkilerin düzenli, uyumlu ve dengeli olmasının evlilik kararının doğru verilmesiyle ilişkili olduğuna dikkati çeken Öznur Taşkan, "Kararları birlikte alabilen, seçenekleri birlikte planlayabilen, kaynaklarını birlikteliklerinin amaçları doğrultusunda kullanabilen çiftler uyumu daha kolay sağlamaktadır" diye konuştu.

Evlilik öncesi eğitim kursunda, kişisel bakım, aile yapısı, aile olmak, ailede karar verme, aile planlaması ve yöntemleri, aile kaynakları, ailede alışveriş gibi konularda bilgiler verileceğini vurgulayan Taşkan, amaçlarının toplumu oluşturacak aileleri evlilik öncesinde bilinçlendirmek ve evlilik sonrası çıkabilecek sorunlara karşı önlem almak, böylece mutlu aile, mutlu çocuklar ve mutlu bir toplum oluşmasına katkı sağlamak olduğunu belirtti. Öznur Taşkan ayrıca kursa katılmak isteyenlerin HEM Müdürlüğü'ne gelerek kayıt yaptırabileceğini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 29.10.2014 10:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.