Korkuteli'nde armut hasadı başladı

 KORKUTELİ'nde 'Karyağdı' armudu hasadı başladı.

27 Eylül 2019 Cuma 10:37
Korkuteli'nde armut hasadı başladı

Armut üreticisi Şükrü Doğrul, rekoltenin bu sene çok iyi olduğunu, fakat fiyatların istenilen seviyede olmadığını ifade etti.

Korkuteli ilçesinde armut hasadı başladı. Armut üreticisi Şükrü Doğrul, bu yıl yağışların bol olması nedeniyle rekolte geçen yıla oranla yüzde 10 artış beklediklerini kaydetti. Armudun 1.8 TL'den satışa sunulduğunu kaydeden Doğrul, "İlçede tüccar sayısı az olduğu için fiyatlarda bir değişkenlik söz konusu. Gelirimiz ancak ilaç, gübre ve yakıt masrafını karşılar gibi duruyor. Şu an fiyatlar geçen yıla göre 40 kuruş daha geride" dedi.

Armut üreticilerinin rekolte fiyatlardan memnun olduğunu ifade eden Doğrul, "İlçemizde meyve üreticilerinin yüzde 70'i damlama sulama yöntemi ile bahçelerini suluyor. Bu nedenle verimli ve kaliteli ürün elde edildi. Bu yıl ihracat olmasını bekliyoruz" dedi.

​​​​​​​

Anahtar Kelimeler:
KorkuteliArmutHasad
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.