Köpek balıkları arasından temizlik yapıyorlar

YAKLAŞIK 5 milyon litrelik ana tank kapasitesiyle dünyanın 5'inci büyük akvaryumu unvanına sahip Antalya Akvaryum, profesyonel dalgıçlar tarafından temizleniyor.

25 Haziran 2016 Cumartesi 12:14
Köpek balıkları arasından temizlik yapıyorlar
 Binlerce tür, on binlerce balık ve su canlısının yaşadığı Antalya Akvaryum'un temizliğini profesyonel dalgıçlar yapıyor. Her gün ana tanka dalış yapan balık adamlar, ellerindeki hava hortumları ve fırçalarla tankın içini temizliyor. Bazı dalgıçlar dekorların üzerindeki yosunları temizlerken, kimisi de 131 metre uzunlukta 3 metre genişliğindeki Avrupa'nın en uzun akvaryum tünelinin bakımını yapıyor. 



Ellerindeki özel temizlik araçlarıyla camların üzerindeki lekeleri temizleyen balık adamlar, köpek balıkları ve vatozlar arasında yüzüyor. Ana tank içerisindeki savaş uçağına da bakım yaparak yosunlardan temizleyen dalgıçlar, akvaryumu gezerken, turistler tarafından ilgiyle izleniyor. İlk etapta ne yaptıkları anlaşılmayan balık adamları izleyenler, temizlik yapıldığını fark edince balıkları bırakıp onları izlemeye koyuluyor. 



Su altında rahat hareketleriyle dikkati çeken dalgıçlar, ellerindeki bez ve fırçalarla toz alır gibi hareket etmeleri, kimilerini güldürüyor kimilerini meraklandırıyor. Su altında hareket etmenin zor olduğunu belirten Antalya Akvaryum Genel Müdürü Kemal Kumkumoğlu, "Profesyonel dalgıç ekibimiz akvaryum içinde sürekli çalışıyor. Tesis kadar, balıkların evi olan akvaryumun içinin bakımı da çok önemli. Kimi zaman 5, kimi zaman 6 balık adam ana tankın temizlik işlerini yapıyor. Profesyonel dalgıçlardan başka kimse ana tanka giremez. Balıkların yemlenmesi, tankın bakımı ve temizliğiyle balık adam ekibimiz ilgileniyor" diye konuştu.

Son Güncelleme: 25.06.2016 12:15
Anahtar Kelimeler:
Antalya Akvaryum
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.