Kooperatif genel kurulları yapıldı

SERİK Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Serik ve Çevresi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin olağan genel kurulları yapıldı.

30 Ocak 2017 Pazartesi 13:56
Kooperatif genel kurulları yapıldı
Serik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi olağan genel kurulu yapıldı. Yaklaşık 2 bin ortağın katıldığı genel kurula Kaymakam Haluk Şimşek, Belediye Başkanı Ramazan Çalık, Ticaret ve Sanayi İl Müdürü Seval Yasak Dizerkonca, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Göller Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural, Serik ve Çevresi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Gülaydın, Ak Parti İlçe Başkanı Hasan Kozan ve diğer kooperatif başkanları da hazır bulundu.



Kooperatif Başkanı Bayar Savran, esnafa verilen krediler hakkında bilgi verdi. Savran, "Kooperatifimiz 2016 yılında 562 esnafımıza 37 milyon 577 bin lira işletme kredisi vermiştir. Ayrıca 7 milyon lira civarında faizsiz kredi vermiştir. Toplam 45 milyon 577 bin lira kredi verildi. Bu yıl plasmanımız 86 milyon liradır" dedi. Kaymakam Haluk Şimşek, ilçenin asayişi ve huzuru için esnaftan destek istedi.

Genel kurulda bazı tüzük değişiklikleri oybirliğiyle kabul edildi. Bunlardan en çok dikkati çeken taksitin zamanında ödenmemesi halinde 30 günde başlatılan takip süresinin 90 güne çıkarılması oldu. Toplantının sonunda Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Göller Bölge Birliği tarafından Başkan Bayar Savran'a takdir belgesi ve plaket verildi.



DİĞER KOOPERATİFİN GENEL KURULU DA YAPILDI
Serik ve Çevresi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi'nin genel kurulu ise Serik Belediyesi Düğün Salonu'nda yapıldı. Genel kurula, Ticaret ve Sanayi İl Müdürü Seval Yasak Dizerkonca, Serik Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bayar Savran, Serik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Cesur, diğer kooperatif başkanları da katıldı.



Divan başkanlığını Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Göller Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural'ın üstlendiği genel kurulda çalışmalar açıklanırken, bazı tüzük değişiklikleri oybirliğiyle kabul edildi. Kredi borcu taksitini zamanında ödenmeyen ortağa yapılan takip süresi 30 günden 90 güne çıkarıldı. Serik ve Çevresi Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Gülaydın, genel kurula katılan üyelere teşekkür etti. Toplantı sonunda Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Göller Bölge Birliği tarafından Başkan Bayar Savran'a takdir belgesi ve plaket sunuldu. 

Son Güncelleme: 30.01.2017 13:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.