Konyaaltı'nda 'Cumhuriyet' yürüyüşü

KONYAALTI Belediyesi, Cumhuriyetin kuruluşunun 96'ncı yıl dönümünü gerçekleştirdiği 'Cumhuriyet Yürüyüşü'nün ardından Necati ve Saykolar konseriyle kutladı.

29 Ekim 2019 Salı 14:45
Konyaaltı'nda 'Cumhuriyet' yürüyüşü

Konyaaltı Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen 'Cumhuriyet Yürüyüşü' Konyaaltı Aquarium önünde, 7'den 77'ye binlerce vatandaşın katılımıyla başladı. Yürüyüşe, İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı, Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya İl Başkanı Ahmet Kumbul, İYİ Parti Antalya İl Başkanı Yavuz Temizer, sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri, meclis üyelerinin yanı sıra ellerinde Türk bayrağı ve meşalelerle binlerce vatandaş katıldı.

Antalya Akvaryum önünde başlayan yürüyüş, Konyaaltı Kent Meydanı'nda sona erdi. Vatandaşlar ellerinde meşalelerle yaklaşık 3,5 kilometreyi marşlar eşliğinde yürüdü. Yol kenarındaki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi.

Kent meydanını dolduran vatandaşlar, ilk olarak Konyaaltı Belediyesi Oda Orkestrasının mini konserini dinledi. Daha sonrasında ise Belediye Başkanı Semih Esen, yürüyüşe destek veren STK temsilcileri ile birlikte alanı dolduran vatandaşları selamladı. Konuşmasında ilk olarak Cumhuriyet Yürüyüşüne katkı koyan STK temsilcilerine teşekkür eden Başkan Esen, “Birlikte muhteşem bir Cumhuriyet Yürüyüşü gerçekleştirdik. Burada kalpler 'Atatürk' diye atar. 96 yıl önce Cumhuriyetimizin ilanından bir akşam önce Türk milleti son derece güzel bir müjde aldı. Ulu Önderimiz 'Yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz Efendiler' diyerek, Cumhuriyetin kuruluşunun ilk sinyalini verdi. Biz de bu Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatacağız. Cumhuriyet ilelebet bu topraklarda yaşayacaktır. Hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Semih Esen'in konuşmasından sonra sahne alan Necati ve Saykolar, konser verdi. Alanı dolduran binlerce Antalyalı, Necati ve Saykolar'ın birbirinden güzel şarkılarına eşlik etti. Konyaaltı Belediyesi Başkan Yardımcısı Tuba Erke Bostan da Necati ve Saykolar grubuna günün anısına çiçek verdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.