Konut temellerinin yüzde 80'i tamamlandı

TÜRKİYE'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi Kepez-Santral'de hak sahiplerine verilecek konutların temel kazıları yüzde 80 oranında tamamlandı. Türkiye'ye örnek teşkil eden projede, ilk defa yeni bir yerleşim alanının altyapısı binalardan önce bitirildi.

01 Kasım 2017 Çarşamba 17:28
Konut temellerinin yüzde 80'i tamamlandı

Antalya'nın 'Rüya Projesi' Kepez Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi şirketi ANTEPE İnşaat tarafından yürütülen Kepez Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi'nde öncelikli olarak hak sahiplerine teslim edilecek konutların temel kazıları hummalı şekilde sürüyor. Temellerin yüzde 80'i tamamlandı.

ALTYAPI TAMAMLANDI

Çağdaş mimarisi, sosyal ve çevreci unsurları ile ön plana çıkan proje, altyapı çalışmaları ile de Türkiye'ye örnek teşkil ediyor. İlk defa bu kadar büyük çaplı bir yerleşim yeri projesinde binalardan önce altyapı yapıldı. Projenin altyapı imalatlarının da yüzde 100'ü bitirildi. Projede ana arter olarak belirlenen 25 metrelik ve 35 metrelik yollarda, içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarının tamamlanmasının ardından stabilize yol çalışmalarına başlandı.

AĞAÇLARA ÖZEL BAKIM

Daha önce Kepez-Santral bölgesinde bulunan ve yıkımı gerçekleşen 3 bin 227 evin bahçesindeki ağaçlar kesilmemiş ve tekrar yaşatılmak üzere sökülerek bakıma alınmıştı. Aynı hassasiyeti Konyaaltı Sahil Projesi'nde de yürüten Büyükşehir Belediyesi, buradan sökülen ağaçlar için Kepez-Santral'de 5 bin metrekare alan üzerine yeni bir fidanlık kurdu. Konyaaltı Sahil Projesinden gelen ağaçlar burada özenle korunup, bakımları yapılıyor. Proje tamamlandığında eski yerlerinde yeniden yaşam bulacak.

Son Güncelleme: 01.11.2017 17:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.