Kodladıkları robotları tanıttılar

 ANTALYA Doğa Bilim Okulu'ndaki ortaokul öğrencilerinin kodlama ve robotik ders içeriğinde hayata geçirdikleri robotlar, görücüye çıktı.

02 Haziran 2018 Cumartesi 11:55
Kodladıkları robotları tanıttılar

Okulun spor salonunda buluşan öğrenciler, kendileri tarafından kodlanarak oluşturulan robotların ve projelerin özelliklerini anlattı. Ortaokul Müdürü Nadire Öksüz ile Kodlama ve Robotik Ders Öğretmeni Cem Yurtlak'ın da yeraldığı etkinlikte, farklı şekil ve işlevde robotların yanı sıra değişik amaçlar için kullanılması düşünülen projeler göze çarptı. Uzun zaman emek vererek hayata geçirdikleri 100'e yakın projeyi Maker Day Antalya Doğa Etkinliği'nde aileleriyle buluşturan öğrenciler mutluluklarını öğretmeleriyle paylaştı. Veliler, öğrencilerin yaptığı robotları ilgiyle inceledi.

"Düşünce Kontrollü Robot El, Cep Telefonu Robot Kol, Akıllı Baston, Dash Müzik, Akıllı Tarım, Tablet Kontrollü Nesne Toplama EV3, Yağmur Alarm Sistemi, Arduino Nem ve Sıcaklık Ölçer, 3 Boyutlu Yazıcı, Wedo Forklift, EV3 Robot Arm" gibi birçok projenin sergilendiği etkinlik katılımcılardan tam not aldı.

Bu etkinliğin öğrencilerin algoritmik düşünme becerisine katkı sağlayarak akademik gelişimlerini de desteklediğini belirten Müdür Öksüz, "Öğrencilerimizin ortaya çıkardığı projeler bizi gururlandırdı. Bugün burada icatlarını aileleriyle paylaştılar" dedi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.