KOAH'a karşı vatandaşa uyarı

Antalya'nın Kaş İlçesi'nde Toplum Sağlığı Merkezi (TSM), 19 Kasım Dünya KOAH (Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı) Günü nedeniyle, broşür dağıtarak vatandaşı uyardı.

04 Kasım 2014 Salı 12:53
KOAH'a karşı vatandaşa uyarı
Kaş TSM Sorumlu Hekimi Dr. Bircan Yarıcı başkanlığındaki sağlık ekipleri, Kaş pazarında esnafı gezdi. Esnafa, KOAH hakkında bilgi verilirken, Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından hazırlanan broşürler dağıtıldı. Özellikle sigara içen vatandaşlara, test yaptırmaları gerektiği anlatıldı.

Kaş TSM Sorumlu Hekimi Dr. Bircan Yarıcı, KOAH hakkında vatandaşın yeterince bilgi sahibi olmadığını söyledi. KOAH'ın dünyada kalp krizi, inme ve akut akciğer hastalıklarından sonra en çok ölüme neden olan hastalık olduğunu aktaran Dr. Yarıcı, "Yılda 3 milyon insan KOAH'tan yaşamını yitirmektedir. Türkiye'de ise KOAH üçüncü ölüm nedeni. Türkiye'de yılda 30 bin insan KOAH'tan yaşamını yitiriyor" dedi.

Sigara kullananların KOAH'a yakalanma riskinin çok yüksek olduğuna işaret eden Dr. Yarıcı, "Kaşlıları bilinçlendirmek için bu çalışmayı yaptık. Toplumun bu konuda bilgi sahibi olması, erken tanı ve tedaviyi kolaylaştırıyor. Hastalığın ilk belirtileri öksürük, balgam çıkarma ve nefes darlığıdır. Bu durumda vatandaşlarımızın doktora başvurması çok önemli" diye konuştu. 

Son Güncelleme: 04.11.2014 12:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.