Kızlarsivrisi'nde serinlediler

ANTALYA'nın sıcağından bunalan Likya'nın Dağları ve Yaylaları adlı grubun üyesi doğaseverler, dağcı Ömer Faruk Gülşen rehberliğinde 3070 metre yükseklikteki Kızlarsivrisi'ne çıkıp serinledi.

29 Haziran 2020 Pazartesi 15:40
Kızlarsivrisi'nde serinlediler

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) -

Antalya bölgesindeki dağları, ovaları ve yaylaları tanıma konusunda uzman olan, çıkmadığı zirve kalmayan profesyonel dağcı Ömer Faruk Gülşen'in yıllar önce oluşturduğu Likya'nın Dağları ve Yaylaları adlı grubun iki gün süren kamplı dağ yürüyüşü ve tırmanışının rotası Kızlarsivrisi oldu.


Üşümemek için kalın giysiler giyinen grup, Ömer Faruk Gülşen'in can güvenliği uyarılarını dikkate alıp yola koyuldu, sedir ormanları arasında 14 kilometre yürüyerek muhteşem manzaralı Kırkpınar Yaylasına ulaştı. Grup, hayvancılığın yaygın olduğu bölgede misafirperverliğiyle tanınan bir aileye misafir oldu.

Çay ikramıyla yorgunluk atan grup tekrar yola koyuldu ve Başpınar Yaylası'na kamp kuruldu. Şarkılı, türkülü, şiirli geceleme sonrası 4 saat süren yürüyüş ve tırmanışla Kızlarsivrisi'ne ulaşıldı, zirve defterine anılar yazıldı.

Halen kar birikintilerinin olduğu tepelerde taşların, kayaların arasından fışkıran rengarenk çiçekleri de fotoğraflayan grup, şehrin gürültüsünden, sıcağından uzak, doğa ile baş başa iki gün geçirmenin, bol oksijen almanın sevinciyle dönüşe geçti.

Ömer Faruk Gülşen, "Grubumuzun amacı çocuklara, gençlere, yetişkinlere doğayı sevdirmek, yaşadığımız bölgenin dağlarını, ovalarını, yaylalarını, köylerdeki sosyal yaşamı, gölleri, akarsuları tanıtmak" dedi. Gülşen, temmuz ayında başka bir grupla tekrar Kızlarsivrisi'ne çıkılacağını kaydetti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.