Kırsal kalkınmada başvuru süresi uzatıldı

 KIRSAL kalkınma desteklerinden yararlanmak için proje başvurusu yapma süresi 60 günden 105 güne çıkarıldı.

27 Eylül 2019 Cuma 10:30
Kırsal kalkınmada başvuru süresi uzatıldı

Korkuteli Tarım ve Orman Müdürü Selda Sert, kırsal kalkınma desteklerinden yararlanmak için proje başvurusu yapma süresi 60 günden 105 güne çıkarıldığını, son başvuru tarihinin 14 Kasım 2019 olduğunu söyledi. Kırsal kalkınma hibe destekleri kapsamında yapılan değişiklikle hindi ve kaz kümeslerinin hibe kapsamına dahil edildiğini kaydeden Selda Sert, "Buna göre, kırsal ekonomik altyapı yatırımlarından çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri konusunda yapılan başvurularda, hindi ve kazla ilgili faaliyetini sürdüren mevcut kümesler de zorunlu olan biyogüvenlik tedbirleri hibe kapsamında değerlendirilecek. Tebliğde yapılan diğer bir değişiklikle ekonomik yatırım için kırsal kalkınma desteklerine Tarımsal Üretici Birlikleri Kanunu'na göre kurulan iktisadi teşekküller de başvurabilecek. Başvuru ve bilgi almak isteyen yatırımcılarımız ve üreticilerimiz ilçe müdürlüğümüze gelerek gerekli bilgileri alabilirler" dedi.

PROJE TUTARININ YARISINA HİBE VERİLECEK

Başvuru sahibi gerçek ve tüzel kişileri tebliğ kapsamında ülke genelinde sadece bir proje başvurusu yapabileceğini kaydeden Selda Sert, "Tarımsal amaçlı kooperatifler, birlikler veya tüzel kişilerin ekonomik yatırım konularında başvuruda bulunması halinde hibeye esas proje tutarı, yatırım niteliği yeni tesis olan başvurulardan 2 milyon 500 bin lira, tamamlama olan başvurularda 1 milyon 750 bin lira ve kapasite artırımı, teknoloji yenileme veya modernizasyon olan başvurularda 1 milyon 250 bin lira üst limitini geçemeyecek. Kırsal ekonomik altyapı yatırım konularında da hibeye esas proje tutarı 500 bin liraya kadar olabilecek. Hibeye esas proje tutarı alt limiti 50 bin lira olacak. Proje tutarının yüzde 50'sine hibe yoluyla destek verilecek. Diğer yüzde 50'si oranındaki tutarı başvuru sahipleri temin edecek" dedi.

Başvuruda bulunacaklar, program konusunda il proje yürütme birimlerinden ihtiyaç duydukları bilgiyi alabilecek. Başvurular, 'www.tarimorman.gov.tr' adresinden yapılacak.

Son Güncelleme: 27.09.2019 10:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.