Kepez'e masal park

KEPEZ Belediyesi, Kepezpark Varsak Kompleksi'nde hizmet veren ve büyük ilgi gören masal parkın ikincisini ilçenin batısına inşa ediyor.

29 Haziran 2016 Çarşamba 13:46
Kepez'e masal park
 Kepez İlçesi'ne, Kent Ormanı, Dokuma Park, Kepez Park Orman, Macera Parkı'ndan sonra yeni bir kent parkına daha kavuşuyor. Çakırlar Yolu olarak bilinen Hürriyet Caddesi'nde işlevini yetiren Tek Sarnıç Mesire Alanı yerine kent parkı inşa ediliyor. Park çalışması kapsamında arazide ilk olarak dolgu ve yağmur suyu drenaj çalışması yapıldı. Dolgu çalışmasıyla arazi ve Hürriyet Caddesi arasındaki kot farkı ortadan kaldırılıyor.



MALİYETİ 2 MİLYON 666 BİN TL



Kent Parkı çalışması kapsamında eski mesire alanındaki su havuzu da kaldırıldı. Su havuzunun yerine ise 'masal park' yapılacak. 3 bin metrekarelik alan üzerine kurulacak masal parkta, Shrek (Şrek), Ece ile Efe, Alvin ve Sincaplar, Ayı Kardeşler, Demir Adam, Karlar Kraliçesi, Batman, Pepe ve Şila gibi çizgi film kahramanlarının heykelleri olacak.



70 dönümden oluşan Tek Sarnıç Kent Parkı'nda, botanik parkla birlikte piknik alanları, 1135 metre uzunluğunda yürüyüş yolu, 615 metre uzunluğunda bisiklet yolu, voleybol çizgilerinin de ekleneceği iki adet basketbol sahası yer alacak. Parka ismini veren sarnıcın tarihi değeri korunacak. Parkta ayrıca restoran, açık hava spor aletleri ve çocuk oyun alanları da hizmet verecek. Kent parkı ihale yöntemiyle inşa edilecek. Parkın ihale bedeli 2 milyon 666 bin lira olacak.

Son Güncelleme: 29.06.2016 13:46
Anahtar Kelimeler:
Antalya Kepez
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.