Kepez’den Antalya’ya Armağan

Kepez Belediyesi, şehrin ortasında kalan 64 dönümlük ormanlık bir alanı daha kent park düzenlemesiyle Antalyalılara armağan ediyor. Tek Sarnıç Kent Parkı, Antalya’nın 2. masal parkına da ev sahipliği yapıyor.

01 Kasım 2017 Çarşamba 11:13
Kepez’den Antalya’ya Armağan

Kepez Belediyesi, şehrin hemen yanı başında atıl halde kalan ormanları, yeşil alan olarak halkın hizmetine sunmaya devam ediyor. Orman Genel Müdürlüğü’nden tahsisi alınan Kepez varyantındaki orman arazileri, Kent Parkı, Macera Parkı, Kepezpark Orman düzenlemeleriyle halkın kullanımına açılmıştı. Dokuma Fabrikası arazisindeki 70 dönümlük koruluk alan da kent parkı yapılarak, Antalyalıların hizmetine sunulmuştu.

Mesire alanından kent parkına

Kepez Belediyesi, Orman Genel Müdürlüğü’nden tahsisini aldığı Avni Tolunay Mahallesi’ndeki 64 dönümlük ormanlık alanı da kent parkı haline getiriyor. Söz konusu arazide daha önceki yönetim tarafından mesire alanı düzenlemesi yapılmıştı. Hizmet ömrünü tamamlaması ve atıl halde kalmasından dolayı mesire alanının, kent parkı mantığı ile yenilenmesi kararı alınmıştı. Bu kapsamda Çakırlar Yolu olarak bilinen Avni Tolunay Mahallesi Hürriyet Caddesi'ndeki Tek Sarnıç Mesire Alanı’nı, kent parkına dönüştürme çalışmaları Haziran 2016’da başlamıştı.

Tütüncü kent parkı sözünü tuttu Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün, ilçenin batısındaki mahallelere sözü olan kent parkının yapımın da ise sona gelindi. İhale yöntemiyle inşa edilen parkın arazisi ile Hürriyet Caddesi arasındaki kot farkı dolgu çalışmasıyla kaldırıldı. Böylelikle park, caddeden görülebilir hale getirildi. Seyir terası, sosyal tesisler, park mobilyaları, aydınlatma, sulama alt yapısı ile peyzaj çalışmaları büyük oranda tamamlandı.

Antalya’ya 2. masal parkı Tek Sarnıç Kent Parkı, Antalya’nın 2. masal parkına da ev sahipliği yapıyor. Başkan Hakan Tütüncü, kentin ilk masal parkını Kepez Park Varsak Kompleksi içerisinde oluşturmuştu. Tek Sarnıç Kent Parkı’nda 3 bin m2 alanda hizmet verecek olan masal parkında, Jonathan Swift’in çocuk romanı olan Gulliver'in Seyahatleri’ndeki dev kahramanın 14 metre boyundaki anıt heykeli dikkat çekiyor. Masal parkında, Pepe ve Şila, Ece ile Efe, Shrek, Yeşil Dev, Örümcek Adam, Batman, Sincap Alvin, Ayı Kardeş, Transformers, Demir Adam, Karlar Kraliçesi, Buz Devri, Pocohontas, Minyonlar ile Kung-fu Panda çizgi film karakterlerinin polyester figürleri de çocukları eğlendirecek.

Parkta neler var? Ziyaretçilerini doğa ile buluşturacak olan yeşil alan düzenlemesinde, botanik parkla birlikte serbest piknik alanları, 1135 metre yürüyüş yolu, 615 metre bisiklet yolu, voleybol çizgilerinin de ekleneceği iki adet basketbol sahası bulunuyor. Parka ismini veren sarnıcın tarihi değeri ile alan içerisindeki çam ağaçları da korunmasına özel bir önem verildi. Parkta ayrıca restoran, açık hava spor aletleri ve çocuk oyun alanları da ziyaretçilere hizmet verecek.

Yaklaşık maliyeti 3 milyon 500 bin TL olan kent parkının, önümüzdeki günlerde kent yaşayanlarına hizmet vermeye başlayacak.

“Antalyalıları doğa ile buluşturuyoruz”

Antalya’ya bir yeşil alan daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Kepez Belediye Başkan Hakan Tütüncü “Tek Sarnıç Kent Parkı’mız, şehrin orta yerinde, Konyaaltı ilçesine yakın bir alanda bulunuyor. Büyük temalı park çalışmalarımızla hem insanlarımızı şehrin boğuculuğundan kurtarıyoruz hem de eldeki ormanlık alanlarımızı atıl olmaktan çıkarıp insanlarımızı doğa ile buluşturuyoruz. Serbest piknik alanları, masal parkı, restoran ve çeşitli sosyal aktiviteler gibi hizmetleri Tek Sarnıç Kent Parkı’mızda halkımıza sunacağız” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.