Kepez'de zabıtadan sıkı denetim

KEPEZ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan süresince özelikle pide, tatlı gibi üretim yapan imalathanelere olan denetimlerini arttırdı.

08 Haziran 2016 Çarşamba 15:22
Kepez'de zabıtadan sıkı denetim
 Kepez Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede tatlı üreten işletmeler başta olmak üzere, gıda üretim yerlerini yaptığı denetimleri sıklaştırdı. Ramazana özel pide, tatlı, şeker gibi gıdalar üreten imalathaneler, özellikle mercek altına alındı. İlçeyi dört bölgeye bölen zabıta, 10 gün içinde denetimleri tamamlayacak. Görevlendirilen 12 zabıtadan oluşan 4 ekip, Ramazan süresince 3 kez imalathaneleri denetleyecek. Bilhassa tatlı siparişi alan imalathaneleri takip eden ekipler, hem çalışanların hem üretim alanının hijyenine hem de saklama koşullarına bakıyor.



ÇALIŞANLAR DA DENETLENİYOR



İşletmeler, tatlı ve pidelerde kullanılan malzemelerin nitelikleri ve uygunluk dereceleri ile çalışanların sağlık portörleri gibi konularda denetlendi. Eksikleri olduğu tespit edilen işletmelere yazılı uyarıda bulunan ve idari para cezaları verebilen zabıta ekipleri, denetlediği ve uygunsuz bir durum görmediği işyerlerine bu hallerinin devam etmesi konusunda sözlü uyarıda bulundu.



GECE-GÜNDÜZ DENETLENECEK



Ramazan süresince denetimlerin hız kesmeyeceğini duyuran Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, bayram öncesinde zabıta ekiplerinin özellikle tatlı ve pasta üretimi yapan işletmelerde denetimlerini arttırdığını söyledi. Ramazan ve bayramda üretimleri yoğunlaşan imalathaneleri göz hapsinde bulunduracaklarını belirten Tütüncü, "Hemşehrilerimizin aldığı ürünlerin, daha sağlıklı ve hijyen koşullarda üretilmesini istiyoruz. Gıda denetimi konusundaki hassasiyetimizi sürdürüyoruz. Bu amaçla da zabıta ekiplerimiz 7-24 saat hizmet verecek" dedi.

Son Güncelleme: 08.06.2016 15:24
Anahtar Kelimeler:
Antalya Kepez
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.