Kepez'de engeller kalktı

Kepez Belediyesi, bedensel engelli vatandaşların belediye hizmet binasında işlemlerini daha rahat yapabilmesi için engelli asansörü ve hissedilebilir zemin tabanlı yol çalışması yaptı.

15 Kasım 2014 Cumartesi 13:05
Kepez'de engeller kalktı
Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü daha önce 'Engeliniz Engelimizdir' projesi kapsamında asansörlü minibüs, ücretsiz engelli hizmet aracı, kaldırım takip taşları ve kaldırım rampaları çalışmalarını başlatmıştı. Belediye hizmet binasının bedensel engelli vatandaşlar için kullanım kolaylığı sağlayacak çalışmalara imza atan Başkan Tütüncü, belediye hizmet binası girişine yapılan engelli asansörünü hizmete açtı. Belediye giriş kapısında engelli ve yaşlılar için yardım çağrı noktası oluşturulurken, buraya halkla ilişkiler personeli görevlendirildi.

Görme engelli bireylerin bina içerisinde güvenli bir şekilde ilerlemelerini sağlayacak kılavuz izli görme engelli band döşendi. Güvenli bir şekilde durmalarını veya yön değiştirmelerini sağlamak amacıyla asansör önlerine ve koridorlara hissedilebilir, uyarı levha bandı konuldu. Yönlendirme amacıyla ise Braille Alfabeli alüminyum kabartma levha yerleştirildi.

ASANSÖRÜ İLK O KULLANDI
Belediye hizmet binasındaki engelli asansörünü kullanan ilk isim bedensel engelli Hüseyin Yaman oldu. Başkan Hakan Tütüncü de engelli asansörünün ilk kez kullanımını izledi.

Belediyeciliğin insanların hayatlarını kolaylaştırma, yaşam şartlarını iyileştirme sanatı olduğunun altını çizen Kepez Belediye Başkanı hakan Tütüncü, "Her sosyal grubun ihtiyaçlarını tespit edip, o ihtiyaçlara cevap vermek bizim hem belediyecilik hem de insanlık vazifemizdir" dedi.

Belediye binasını engelsiz hale dönüştürdüklerine işaret eden Başkan Tütüncü, "Engelli asansörü ile bedensel engelli vatandaşlarımız rahatlıkla, hiç kimsenin yardımı olmadan işlemlerini tamamladıktan sonra ayrılabilecekler. Mevcut asansörlerimizde de engellilerim kullanımına yönelik düzenlemeler yapıldı. İşaretli yürüyüş yolları belediye binasının tamamına uygulandı" dedi.

Hüseyin Yaman da belediye binasına engelsiz bir şekilde gelip gidebilmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti. Yaman, engellilere yönelik yaptığı çalışmalardan dolayı Başkan Hakan Tütüncü'ye teşekkür etti.
 

Son Güncelleme: 15.11.2014 13:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.