Kepez Demirgül Molaevi hizmete girdi

 ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'de ilk olarak hayata geçirdiği engelli mola evlerinden üçüncüsü Kepez ilçesi Demirgül İlkokulu bahçesinde hizmete girdi.

09 Haziran 2018 Cumartesi 12:00
Kepez Demirgül Molaevi hizmete girdi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Muratpaşa Falez, Konyaaltı Pınarbaşı'nın ardından üçüncü engelli mola evini Kepez ilçesi Demirgül İlkokulu bahçesinde törenle hizmete açtı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde faaliyet gösterecek Demirgül Molaevi'nin açılışına Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan ile engelli bireyler ve aileleri katıldı.

EŞİ EBRU TÜREL'E TEŞEKKÜR ETTİ

Muratpaşa ve Konyaaltı'nda hizmete giren mola evlerinin ardından üçüncüsünü Kepez'de hizmete açtıklarını kaydeden Başkan Türel, “Dünyanın en çağdaş ülkelerinde nasılsa aynısı. Özel çocuklarımıza sahip aileler bir fatura ödemek için bile onları yalnız bırakamadığı için evlerinden çıkamıyorlar. Ama şimdi kardeşlerimizi emin ellere teslim edecekler. Milli Eğitim Müdürlüğümüzün uzman öğretmenleri hem rehabilitasyon hizmeti verecek hem de çocuklarımızın kişisel gelişimlerine katkı sağlamış olacak. Aileler de işlerine ve kendilerine zaman ayırma fırsatı bulacak" diye konuştu. Başkan Türel, projenin fikir annesi eşi Ebru Türel'e de teşekkür etti.

KEPEZ'E MİLYARLIK YATIRIMLAR

2004 senesinde ilk belediye başkanı olduğunda 'Kepez Antalya'nın arka bahçesi değil ön bahçesi olacak' dediğini hatırlatan Menderes Türel, şunları söyledi:

"O günden bugüne kadar çok büyük gayretlerle Kepez'e muhteşem yatırımlar gerçekleştiriyoruz. İki gün önce Kepez- Santral'de Türkiye'nin en büyük ve başarılı kentsel dönüşüm projesinin temelini attık. 3. Etap raylı sistemin temelini atacağız. Toplam 700 milyon liralık, Antalya tarihinin en büyük yatırımı. Artık Kepezlileri yazın sıcağında kışın soğuğunda çağdaş dünyanın kullandığı en modern raylı sistem vagonlarıyla Antalya'nın her köşesine taşıyacağız. Kepez Santral Projesi 8 milyarlık yatırım. Raylı sistem neredeyse 1 milyarlık bir yatırım. Kepez Antalya'nın arka bahçesi değil ön bahçesi olacak."

2009-2014 arası tek kanatla uçan Kepez'in, artık çift kanatla uçtuğunu ifade eden Türel, “Antalya'nın en büyük kavşağını Kepez'de gerçekleştirdik. Gıyasettin Keyhüsrev Kavşağı Kepez'e müthiş bir değer kattı. Hizmete girdi resmi açılış törenini yapamadık. Hizmetlerimize törenler yetişemiyor" dedi.

YATALAK HASTALAR İÇİN MERKEZ

Yatalak hastalar için Palyatif Bakım Merkezi'ni de Kepez'e yaptıklarını vurgulayan Menderes Türel, şöyle devam etti:

"Hastası olan aile yatağa mahkumsa yakınını oraya teslim ediyor, orada ehil ellerde tedavisi yapılabiliyor. Altınova yolunu açtık Toptancı Hal'den havaalanına ulaşımı sağladık. Şimdi

Korkuteli Kavşağı'na kadar uzatıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak yapmamız gereken kısmı bitirdik, 6 km'lik kısmını Karayolları tamamladığında Korkuteli Kavşağı'ndan artık doğruca Havaalanı Kavşağı'na bağlanacaksınız. Tek başına 100 milyon lira bu proje için Büyükşehir Belediyesi bütçesinden karşılanıyor. Helali hoş olsun."

Süleyman Demirel Bulvarında iki damla yağmurda meydana gelen göl görüntülerinin, yaptıkları altyapı yatırımları ile tarihe karıştığını belirten Başkan Menderes Türel, “Bulvarın altına devasa tüneller, yağmursuyu kanalları yaptık. 100 milyon TL'nin üzerinde bir yatırımdır. Kepez'e her zaman farklı bir değer gösteriyoruz. Hakan Tütüncü Başkanımızla el ele gönül gönüle en güçlü şekilde yerine getiriyoruz. Kepez, artık Antalya'nın değil Türkiye'nin de ön bahçesi" diye konuştu.



Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.