Kepez'de okullar çok renkli

 KEPEZ Belediyesi, ilçedeki eğitim kurumlarının öğrencilere daha iyi bir atmosferde eğitim sunabilmesi için gerekli tüm desteği sağlıyor.

23 Kasım 2017 Perşembe 11:10
Kepez'de okullar çok renkli

Kepez'de ilk ve orta dereceli okulların bahçelerine oyun alanları çizme projesi bu eğitim öğretim yılında da devam ediyor. Kepez Belediyesi ilk ve orta dereceli okulların bahçelerine, matematik, takım çalışması ve sosyal hayatı pekiştiren rengarenk oyun alanları çiziyor. Proje kapsamında Nebi Güney İmam Hatip Ortaokulu'nun bahçesi yenileniyor. Daha renkli ve kapsamlı şekilde devam eden proje dahilinde köşe kapmaca, yağ satarım bal satarım, seksek, pusula ve labirent gibi geleneksel çocuk oyunları okulun bahçesinde rengarenk boyalarla yerini aldı.

ZEKA GELİŞİMİNE YARDIMCI OYUNLAR
Onlarca ilk ve orta dereceli okulu kapsayan proje kapsamında Nebi Güney İmam Hatip Ortaokulu'nun bahçesine çocukların zeka gelişimi, birlik ve beraberlik duygularını geliştirecek oyunlar çizildi. Özellikle teneffüslerde çocukların enerjilerini doğru şekilde kullanarak zekalarını geliştirmelerine zemin hazırlayan oyunlar, matematik ve denge konularına vurgu yapıyor.

TENEFFÜSLERDE EĞİTİCİ OYUNLAR
Sosyalleşme açısından da öğrencilerin yeni arkadaşlık bağları kurmalarını sağlayan çizimler, Kepez Belediyesi ekipleri tarafından birçok okulda devam ettiriliyor. Çocukların eğlenirken öğrenmelerini sağlayan bu oyunlar, 10'ar dakikalık teneffüsleri de eğitim alanına dönüştürüyor. Özellikle dezavantajlı bölgelerin öncelikte olduğu bu uygulama, teneffüs vaktini eğlenirken öğrenmeye ayıran öğrenciler tarafından eğlenceli oyunlar olarak görülüyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.