Kepez'de dönemin son meclisi

KEPEZ Belediye Meclisinin, bu dönemin son oturumunda Varsak bölgesinde 7 mahallede inşaat metrekarelerini artıran plan notu oy birliğiyle kabul edildi.

03 Mart 2019 Pazar 12:51
Kepez'de dönemin son meclisi

Kepez Belediyesi Meclisi, 23'ü yazılı, 3'ü önerge olmak üzere 26 gündemin olduğu Mart ayı olağan toplantısını yaparak, 2014-2019 çalışma dönemini tamamladı. Kepez Belediye Meclisi, bu dönemin son oturumu olan 55. toplantısında ilçe sakinlerinin taleplerini karşılayan ve ilçenin şehirleşmesinin önünü açan önemli kararlara imza attı. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce dilek ve temenniler bölümünde söz alan Ak Parti, MHP ve CHP grup sözcüleri, meclis üyelerinden helallik istedi.

Kepez Belediye Meclisi, bu dönemin son meclis toplantısında Varsak Süleyman Demirel Bulvarı'nın doğu yakasındaki 7 mahallenin, inşaat metrekarelerinin artırılması talebini karşılayacak kararı da aldı. Süleyman Demirel Bulvarı'nın doğusu kapsamında yer alan 11000 ölçekli uygulama imar planına, inşaat metrekarelerini artıracak plan notunun eklenmesi oybirliği ile meclisten geçti. Plan notu, Ayanoğlu, Altıayak, Varsak Esentepe, Şelale, Demirel, Varsak Menderes ve Zeytinlik mahallelerini kapsıyor.

Kararın ilgili mahallelerde imara uygun şehirleşmenin önünü açacağına işaret eden Başkan Hakan Tütüncü, CHP grubunun 'Plan notunu neden son meclis toplantısına getirdiniz' eleştirisine de şu cevabı verdi:

“Benim dönemim hala devam ediyor. Ben son dakikaya kadar belediye başkanlığımı sürdürmekle, hemşehrilerime hizmet götürmekle yükümlüyüm. Necip Fazıl, 'Tohum saç, bitmezse toprak utansın/ Hedefe varmayan mızrak utansın! Hey gidi Küheylan, koşmana bak sen / Çatlarsan, doğuran kısrak utansın/ Eski çınar şimdi Noel ağacı; Dallarda iğreti yaprak utansın / Ustada kalırsa bu öksüz yapı/ Onu sürdürmeyen çırak utansın' Biz bu anlayışla hareket ediyoruz."

MISIR ÇARŞISI'NA ASAT VEZNESİ

Kepez Belediyesi Meclisi, belediyenin taşınmazı olan Mısır Çarşısı'ndaki 3 dükkânı, vezne ve abone hizmetleri vermek amacıyla Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü'ne (ASAT) 10 yıllığına tahsil edilmesi talebini de oy birliğe ile uygun buldu. İşbirliği protokolü kapsamında Mısır Çarşısı'ndaki 1 dükkânın da Türk Kızılay Derneği Kepez Şubesi'ne tahsis edilmesi de meclisten geçti.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin tamamlanmasının ardından Başkan Tütüncü, meclis üyeleriyle anı fotoğrafı çektirdi.

Son Güncelleme: 03.03.2019 17:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.