Kepez Cemevi inşaatı sürüyor

KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Altınova Orta mahallede yapımı devam eden cemevinde incelemelerde bulundu.

02 Mart 2020 Pazartesi 17:08
Kepez Cemevi inşaatı sürüyor

ANTALYA, (DHA)-
Temeli 14 Kasım 2019'da atılan ve yapımı belediye tarafından üstlenilen Pir Sultan Abdal Cemevi'nin şantiyesinde incelemelerde bulunan Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Tütüncü, Alevi vatandaşların inançlarını, ibadetlerini güzel bir ortamda yapabilmesi amacıyla cemevini inşa ettiklerini söyledi. Başkan Tütüncü, "İnşallah kısa bir sürede yapımını tamamlayarak, cemevini, Alevi hemşehrilerimizin kullanımına sunacağız. Pir Sultan Abdal Cemevi, sadece sema etkinliklerin yapılacağı bir mekân olmayacak. Bu cemevi, Alevi hemşehrilerimizin sosyal dayanışması ile sosyal yardımlaşmasının artacağı ve bir gönül ikliminde buluşabilecekleri güzel bir merkez olacak. Cemevimize, Meclis kararıyla Pir Sultan Abdal ismini verdik" dedi.

CEMEVİNE 4 BİN METREKARE BAHÇE

Pir Sultan Abdal Cemevi, Orta Mahalle'de, Kale Sokak ile Şelale Sokak arasında Kepez Belediyesinin 6 bin metrekarelik arsası üzerine inşa ediliyor. 1400 metrekare kapalı alanı, 300 metrekare de yarı açık alanı bulunuyor. Cemevi içinde, dede odası, yemekhane, cenaze namazı yeri, başkan odası, gençlik odası, Tahtacılar Derneği'nin odası ile idare ve teknik ofisleri bulunuyor. Pir Sultan Abdal Cemevi'nin çevresinde bina ile bütünleşecek şekilde 4 bin metrekare yeşil alan düzenlemesi de yapılacak.

Cemevinin bölgeye kazandırılması amacıyla Kepez Belediyesi ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Altınova Şubesi arasında protokol imzalanmıştı.

Son Güncelleme: 02.03.2020 17:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.