Kepez Belediyesi'nden Şafak'a iki eser

KEPEZ Belediyesi, Şafak Mahallesi'ne taziyelerin kabul edileceği ve sosyal etkinliklerin yapılacağı Kepez Evi ile 5 bin kitap kapasiteli Orhan Gazi Kütüphanesi yapıyor. Kütüphane 15 Ekim'de açılacak.

12 Ekim 2021 Salı 11:32
Kepez Belediyesi'nden Şafak'a iki eser

ANTALYA,(DHA) 

Kepez Belediyesi, Şafak Mahallesi Ahmet Hamdi Akseki Caddesi üzerinde 37 bin metrekare portakal bahçesi, iki katlı kapalı semt pazarı ve semt konağı gibi hizmetlerin yapıldığı mahalleye, taziye evi ve kütüphane yapıyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün sözünü verdiği sosyal tesis, Ahmet Hamdi Akseki Caddesi'nde belediye hizmet alanına inşa ediliyor. Geleneksel Türk evleri mimarisindeki tesisin kaba inşaatı tamamlanırken, ince işlerinin yapımı sürüyor. Başkan Tütüncü de, şantiyeyi gezerek incelemelerde bulundu. Başkan Tütüncü, "Mahalle sakinlerine taziye evi sözü vermiştik. Sözümüzü tuttuk. Bu tesis, taziyelerin kabul edileceği, vatandaşlarımızın sosyal ve kültürel etkinliklerini yapabileceği güzel bir mahalle evi oluyor" dedi.

TAZİYE EVİ, KEPEZ EVİ OLDU

Taziye evleri projesini, yeni bir mimari anlayışıyla 'Kepez Evi' projesine dönüştürdüklerini aktaran Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Özellikle Doğu ve Güneydoğu'daki illerimizde taziye evi kültürü var. Bu kültürden dolayı ilçemizde yaşayan Doğu ve Güneydoğu hemşehrilerimizin taziye evi talebi oluyor. Bu talebi karşılamak için gerekeni yapıyoruz. Şafak Kepez Evi, yakınlarını kaybeden ailelerimizin taziyelerini kabul edeceği, mahallelinin sosyal ve kültürel etkinliklerini yapabileceği yer anlamında güzel bir tesis oldu."

KÜTÜPHANE MÜJDESİ

Mahalle sakinlerine kütüphane müjdesi de veren Başkan Tütüncü, "Orhan Gazi Semt Konağı'nda oluşturduğumuz 5 bin kitap kapasiteli kütüphanemizin yapımını tamamladık. Ders çalışma alanlarının da bulunacağı Orhan Gazi Kütüphanemizi, 15 Ekim Cuma günü açıyoruz. Orhan Gazi Kütüphanesi ile bu mahallenin çocuklarını, gençlerini kitap okuyacağı, ders çalışacağı bir ortama kavuşturmuş olduk. 2023 yılının sonuna kadar 16 kütüphane yapma sözü vermiştik. Orhan Gazi Kütüphanesi ile Kepez'de 8'nci kütüphaneyi de kazandırmış olduk" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.