Kemer'e yeni kardeş şehir

 MOĞOLİSTAN'ın başkenti Ulan Batur'a bağlı Çingeltey Belediyesi'nden gelen meclis üyelerini makamında kabul eden Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, heyetin kardeş kent olma teklifini kabul etti.

06 Kasım 2017 Pazartesi 16:49
Kemer'e yeni kardeş şehir

Moğolistan'ın başkenti Ulan Batur'a bağlı Çingeltey ilçesinin belediye meclis üyeleri Batkhuyag Bat, Ariuntuya Lkhaasuren, Altantsatsral Tserenbaator, Ochirsukh Yusuntumur ve tercümanları Yerbolat Ashik, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ü makamında ziyaret etti. Başkan Gül, heyete ziyaret anısına teşekkür plaketi verdi. Heyet üyeleri de Gül'e çeşitli yöresel hediyeler verdi.

KARDEŞLİK TEKLİFİ

Çingeltey Belediyesi adına konuşan Meclis Üyesi Batkhuyag Bat, "Öncelikle bizi Kemer'de ağırladığınız ve sıcak misafirperverliğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Kemer'i gezdik ve belediyenizin projelerini inceledik. Turizm konusunda da tecrübeler edindik. Kemer'den ve Kemer Belediyesi'nden öğreneceğimiz çok şey olduğunu düşünüyoruz. Bu yüzden Kemer Belediyesi ile kardeş kent anlaşması imzalamak istiyoruz. Özellikle turizm konusundaki tecrübelerinizden yararlanmak istiyoruz. Türkiye ve Moğolistan zaten kardeş ülkelerdir. Biz de bu kardeşliği Kemer ile kardeş kent olarak pekiştirmek istiyoruz" dedi.

"KAĞIT ÜZERİNDE KALMAYACAK"

Heyete ziyaretleri için teşekkür eden Başkan Gül, "Kardeşlik teklifiniz için çok teşekkür ediyoruz. Bu süreci kısa sürede sonuçlandırarak Çingeltey Belediyesi ile kardeş kent protokolü imzalarız. Ancak bu kardeşlik kağıt üzerinde kalmayacak. Gerçek anlamda ekonomik, sosyal ve kültürel işbirliği yapacağız. Ben de çekirdekten yetişme bir turizmci olarak size turizm konusunda yardımcı olmak isterim. Ukrayna'dan gelen davet üzerine oraya giderek 3 saatlik bir konferansla turizmi anlatmıştım. Sizle de benzeri etkinlikler yaparız. İlçemizin tecrübelerinden yararlanmak sizin bölgenize önemli bir katkı sağlayacaktır. Sosyal ve kültürel projeler konusunda da fikir alış verişinde bulunmaya hazırız. Kardeşliğimiz şimdiden hayırlı olsun" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.