Kemer'de kantin denetimi

KEMER Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki okullarda ve internet kafelerde denetim gerçekleştirdi. Zabıta ekipleri kantin çalışanlarına ve dükkan sahiplerine uymaları gereken kuralları anlattı.

23 Kasım 2017 Perşembe 13:13
Kemer'de kantin denetimi

Kemer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ilçede bulunan bazı okullar ve internet kafeleri denetledi. Okul kantinlerinde bulunan gıda maddelerini inceleyen zabıta ekipleri, hijyen, iş yeri açma çalışma ruhsatı, gıda maddesi ürünlerinin hazırlanması, çalışma ortamı, çöp kovaları, yangına karşı alınan tedbirler, haşere ve kemirgenler için alınan önlemler gibi birçok konuda denetim gerçekleştirdi.

Denetimlerde olumsuz bir durumu rastlanmazken zabıta ekipleri, kantin çalışanlarına ve dükkan sahiplerine uymaları gereken kuralları anlattı. Okul kantinlerinde hazırlanarak satılan tost, sandviç gibi bozulabilecek gıda maddelerinin insan sağlığı açısından yüksek risk taşıdığına dikkati çeken zabıta yetkilileri, "Kantin işletmecilerinin, sattıkları ürünlerin malzemelerine, kullanım şekline ve depolanmasına kadar her aşamada hijyen kurallarına uyması gerekir. Kurallara uymayan işletmelere cezai işlemler uygulanmaktadır" uyarısı yaptı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.