Kayalıklarda mahsur kalan keçi kurtarıldı

Antalya'nın Serik ilçesinde çıktığı 70 metre yükseklikteki kayalıklarda bir haftadır mahsur olan keçi, İHH ve jandarma ekibi tarafından kurtarılarak, sahibine teslim edildi.

09 Şubat 2021 Salı 16:06
Kayalıklarda mahsur kalan keçi kurtarıldı

Namık Kemal KILINÇ/SERİK (Antalya), (DHA)
Serik'e bağlı Karataş Mahallesi Karataş Beli mevkiinde geçen hafta dağlık alanda keçilerini otlatan Şaban Çıkla, hayvanlarından birinin kayalıklara tırmandığını gördü. Kayalıklara çıkan keçi inmedi. Çıkla günlerdir beklediği keçi inmeyince mahalle muhtarına, jandarma ve İnsani Yardım Derneği (İHH) ekibine bildirdi. Bölgeye 3 jandarma ve 5 İHH görevlisi gelerek, keçinin kurtarılması için çalışma başlattı. İHH ekibi, halat yardımı ile 130 metre yüksekliğindeki kayalığın zirvesinden aşağı inerek, 70 metrede mahsur kalan keçiyi güvenli alana indirip, sahibine teslim etti. Jandarma ekipleri de çalışmalara destek verdi.

Karataş Mahalle Muhtarı Sadi Kahya, "Keçilerini otlatan vatandaşımız sürüden bir keçinin Karataş Beli mevkiinde kayalıklarda mahsur kaldığını söyledi. Ben de İHH ekibinden yardım istedim. Ekip gelerek keçiyi kurtardı ve keçiyi sahibine teslim ettik" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.