Kaş'ta toplu balık ölümleri araştırılıyor

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde 5 mahalledeki sulak alanlarda toplu balık ölümleri yaşandı.

19 Mayıs 2016 Perşembe 12:12
Kaş'ta toplu balık ölümleri araştırılıyor
İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri sadece sazan balıklarının telef olduğunu belirterek, bunun alg veya yosun zehirlenmesinden kaynaklanmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.



Kaş'a bağlı Yeşilköy Mahalle Muhtarı Mustafa Kartın ve mahalleli sulak alanları dolaşırken toplu balık ölümleri yaşandığını fark etti. Yapılan inceleme sonrası balık ölümlerinin Yeşilköy dışında Ova, Kınık, Çavdır ve Çayköy mahallelerindeki sulak alanlarda da yaşandığı belirlendi. Bunun üzerine mahalleli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne durumu bildirdi. Bölgede inceleme yapan ekipler, ölü balıklar ve sudan numuneler alarak, laboratuvara gönderdi.



İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından balık ölümlerinin yaşandığı mahallelerde anonslar yaptırılarak, vatandaşlar sulak alandan balık yememesi ve su kullanmaması konusunda uyarıldı. Yetkililer, sulak alanlarda yalnızca sazan balıklarının öldüğünü belirterek, bunun alg veya yosun zehirlenmesinden kaynaklanmış olabileceği ihtimali üzerinde duruyor.

Son Güncelleme: 19.05.2016 12:13
Anahtar Kelimeler:
Antalya Kaş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.