Kaş'ın zenginliklerini rölyefe yansıttı

Kaş Ağullu Şehit Öğretmen Ali Boşgelmez Ortaokulu Müdürü Binnur Aydınyurt, ilçenin tüm zenginliklerini gösteren rölyef tablo yaptı. Kaymakam Selami Kapankaya'nın isteği üzerine hazırlanan tablo, kaymakamlık girişine konuldu.

04 Mart 2015 Çarşamba 09:41
Kaş'ın zenginliklerini rölyefe yansıttı
Kaş Ağullu Şehit Öğretmen Ali Boşgelmez Ortaokulu Müdürü ressam Binnur Aydınyurt, Kaymakam Selami Kapankaya'nın isteği üzerine ilçenin zenginliklerinin yer aldığı rölyef tablo yaptı. 6 ay süren çalışmayla hazırlanan 180'e 120 santim ebatlarındaki rölyef eser, kaymakamlık binası girişindeki duvara monte edildi.

Taş zemin üzerine kabartmalarla yapılan eserde harita ve yükseltiler bire bir ölçeklendirme yöntemiyle yapıldı. Tümü el işçiliğiyle hazırlanan rölyefte, ilçenin tüm tarihi ve antik kentleri, doğal güzellikleri, yaylaları, sahilleri, el sanatları ve doğal zenginliklerine yer verildi.

Çalışma için Binnur Aydınyurt'a teşekkür eden Kaymakam Selami Kapankaya, "Röleyfte Kaş'ı her yönüyle görüyoruz. Kaymakamlığa gelen biri ilk girişte her yönüyle Kaş'ı tanıyacak. Kaş'ın tüm tarihini, doğal ve kültürel zenginliklerinin neler olduğunu görecek, yaşayacak, bilgi edinecek" dedi.
 

Son Güncelleme: 04.03.2015 09:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.