Kaş'ta fener alayı yapıldı

ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı fener alayıyla kutlandı.

30 Ekim 2017 Pazartesi 10:50
Kaş'ta fener alayı yapıldı

Ankara'da 29 Ekim 1923 günü cumhuriyetin ilanı Kaş'ta 3 gün sonra duyuluyor ve Kaşlılar bu haberi Yunanistan'ın Meis Adası'na karşı büyük bir ateş yakarak kutluyor. O yıldan bu yana Kaş'ta Cumhuriyet Bayramı farklı şekilde kutlanıyor. Bu yıl ki kutlamalara yaklaşık 7 bin kişi katıldı. Kutlamalar fener alayı ve Cumhuriyet Yürüyüşüyle başladı. Yürüyüşte Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, Demre Kaymakamı Murat Uz, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer, Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Öztürkmen, eski Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, CHP İlçe Başkanı Ulaş Akbaş da yer aldı.

Yürüyüş öncesi vatandaş harmandalı oynadı. Marşlar eşliğinde Türk bayraklarıyla 1 kilometre yürüyen grup Cumhuriyet Alanı'nda toplandı. Yürüyüşte 50 metrelik bir Türk bayrağı taşındı. Cumhuriyet Alanı'nda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ardından İzmir Marşı, Onuncu Yıl Marşı ile coşku doruğa ulaştı.

Kutlamalara Ankara'dan gelen Sema Akdoğan, "Cumhuriyeti yaşamak ve yaşatmak için, cumhuriyeti duyurmak için Kaş'tayım. Cumhuriyetin Kaş'ta en güzel haliyle kutlandığı göstermek için buradayım" dedi.

Ayşe Filiz Kıran, "Antalya'dan geldim, cumhuriyeti kutlamak için. Cumhuriyetimiz kutlu olsun" diye konuştu.

Sara Misram, "4 yıldır Edirne'den geliyorum Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamak için. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun" dedi.

Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer de "29 Ekim 1923'te cumhuriyetin ilanı iletişim ve ulaşım zorluklarından dolayı Kaş'ta 3 gün sonra duyuldu. Kaşlılar büyük bir ateş yakarak Meis'e karşı kutlamaya başladı. 94 yıldan bu yana Cumhuriyet Bayramı, Kaş'ta bir başka kutlanarak devam etmektedir" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.