Karlı zirvede foto safari

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Spor Bilimleri Fakültesi öğretim görevlisi Yılmaz Sevgül, Toros Dağlarında 4 günlük keşif kampı yaptı, bu anları fotoğrafladı.

27 Şubat 2018 Salı 11:15
Karlı zirvede foto safari

AÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğretim görevlisi ve AKUT Antalya Birim Sorumlusu Yılmaz Sevgül, bir grup profesyonel dağcıyla Toros dağlarında 4 gün kamp yaptı. Karlı zirveleri keşfeden Sevgül ve beraberindekiler, seyahati fotoğrafladı. 4 gün süren yürüyüş ve kamp döneminde 10 bin karenin üzerinde fotoğraf çeken Yılmaz Sevgül, özel fotoğrafları yeni bir kitap çalışması yapacağını belirtti. Geceleri eksi derecelere düşen sıcaklıkta kamp kurduklarını anlatan Yılmaz Sevgül, gündüz yürüdüklerini söyledi.

2013 yılında 'Olimpos Dağı'nın Görkemi' adını verdiği 88 fotoğraftan oluşan fotoğraf kitabını piyasaya çıkartarak ses getiren Sevgül, gezilerinde çektiği fotoğraflarla gelecekte hazırlayacağı yeni kitaplar için arşiv oluşturduğunu anlattı.

Kar ve bulutların oluşturduğu manzara görüntülerini fotoğraf kareleriyle ölümsüzleştiren Yılmaz Sevgül, çektiği fotoğraflardaki ayrıntıyı, 'Kimsenin gidemediği yerde olabilmek ve o anları yakalamak' diye açıkladı. Mesleğinin dağcılık olduğunun altını çizen Yılmaz Sevgül, "Ben kendime asla profesyonel fotoğrafçıyım demedim. Benim mesleğim tırmanmak. Fakat şanslı tarafım profesyonel fotoğrafçıların ulaşamayacakları zirvelere ulaşıyor ve oralarda yaşayabiliyor olmam. Son foto safarimde de dağların kar ve bulutlar arasındaki dansını görüntüledim. Zirvede her taraf fotoğraf. Sadece doğru açıyı ve pozlamayı bulmak kalıyor" diye konuştu.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.