KAR VURDU MANTAR DONDU

Türkiye’nin mantar deposu niteliğindeki Antalya’nın Korkuteli ilçesinde yaşanan enerji krizi üreticiyi vurdu. Günlerdir elektrik verilemeyen ilçede hem mantar üreticileri hem de hayvan yetiştiricileri isyanda.

05 Ocak 2020 Pazar 13:50
KAR VURDU MANTAR DONDU

Pelin Gel- Hürriyet

ANTALYA’nın Korkuteli ilçesinde etkili olan kar yağışı mantar üreticisi ve hayvan yetiştiricilerini vurdu. Yaklaşık 3 bin mantar deposunun bulunduğu ilçedeki elektrik arızası bir türlü giderilemeyince, depolardaki mantarlar kullanılamaz hale gelirken, sağım makineleri de devre dışı kaldı. 5 günü bulan elektrik kesintisi ilgili Hürriyet’e konuşan Korkuteli Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, “Kesintiyi haber alır almaz tüm kurumları alarma geçirdik ama yeterli olmadı” dedi.

ALT YAPI YETERSİZ

Tüm çabalara rağmen kesintinin zamanında giderilemediğini belirten İşlek, “Bir musibet bin nasihatten iyidir. Az bir kar yağışında bile bu kadar uzun süren elektrik kesintisi yaşanması enerji alt yapımızın yetersiz olduğunu hepimize gösterdi. 2020 itibariyle bu konuda gerekli adımları atacağız. Yetkili tüm kurumlar, ilgili bakanlıklarla görüşüp sorunu çözeceğiz” diye konuştu.

SAĞIM YAPILAMIYOR

Korkuteli Ziraat Odası Başkanı Musa Fikri Büyükçetin, hâlâ kesintinin yaşandığı köylerin de bulunduğunu söyledi. Enerji kesintilerinin üreticide mağduriyete neden olduğunu vurgulayan Büyükçetin, “Büyükbaş hayvanı olan üretici sağım makinesi elektrikle çalıştığı için hayvanını sağamadı. Mantar depoları klimayla ısınıyor. Depolarda klima açılamadı. Üretici mağdur ve şaşkın” dedi.

ÜRETİM ALANLARI ISITILAMADI 

Bölgede üreticilik yapan İsmail Gülel, kendi işletmelerinin bulunduğu Datköy Mahallesi’nde yaklaşık 2 güne yakın enerji sıkıntısı çektiklerini dile getirdi. Gülel, şöyle devam etti: “5 gündür elektrik verilemeyen yerler var . Mantar üreticisi depolara hava veremiyor, ısıtamıyor. Resmen mahvoldular.”

ACİL ÖNLEM ALINMALI

Korkuteli’ndeki enerji sorunun 15 gündür yaşandığını kaydeden Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, “Bu bölgede ciddi önlemler almamız lazım. Aksi halde Türkiye’nin mantar deposunda üretim krizi yaşanabilir. Çünkü mevcut hava şartlarında mantarın ısıtılması gerekiyor. İlçedeki üreticilerimizle sürekli diyalog halindeyim. Depoların ısıtılmasıyla ilgili çok büyük sıkıntı var. Çünkü hala elektrik verilmeyen bölgeler var” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
KorkuteliMantar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.