Kansere dikkati çekmek için grup kurdu

ANTALYA'nın Demre ilçesinde özel bir okulda müzik öğretmeni Sezgin Şimşek (42), kanseri yendikten sonra, bu hastalığa dikkati çekmek için grup kurdu.

20 Şubat 2020 Perşembe 10:34
Kansere dikkati çekmek için grup kurdu

Demre'deki özel bir eğitim kurumunda müzik öğretmenliği yapan Sezgin Şimşek, 2005 yılında Bursa'da yumurtalık kanseriyle tanıştı. 5 yıl boyunca Bursa'daki Ümran Sönmez Onkoloji Hastanesi'nde kanser tedavisi gören Şimşek, 5 yıl sonra hastalığı yenerek yeniden yaşama döndü. Hemen ardından Bursa'da kanserle mücadele için 'Bir Türkü Bin Umut' adında bir proje başlattı. Sezgin Şimşek, topladığı yardımlarla tedavi gördüğü Bursa Ümran Sönmez Onkoloji Hastanesi'ne medikal cihaz alarak hediye etti.
Sezgin Şimşek, bu kez Demre'de görev yaptığı okulda, kanser hastalığına dikkati çekmek, kanser hastalarına moral ve destek vermek için yeni bir proje başlattı. Öğretmenler ve 11. sınıf öğrencilerinden oluşan 25 kişilik bir gönüllü ordusu kuran Sezgin Şimşek, ilk etkinliklerini Demre'deki okullar arası Voleybol Şampiyonası'nın yapıldığı Demre Spor Salonu'nda gerçekleştirdi. En önde def çalan Sezgin Şimşek, arkasında bir grup gönüllüyle ellerinde 'Erken teşhis hayat kurtarır', 'Kanserden korkma geç kalmadan kork' pankartları taşıyarak, kansere farkındalık yarattı.
Sezgin Şimşek, "Kanser, iyi bakım ve moralle yenilebilecek bir hastalık. Bunu yaşamımda gördüm. Kurduğumuz grupla kansere dikkati çekmek için Demre, Finike ve Kaş'taki Cumhuriyet meydanlarında etkinlikler düzenleyeceğiz. 3 Nisan günü Demre'de bir onkoloğun katılacağı konferans ve projenin galasını düzenleyeceğiz. Burada kanseri yenmiş hastalarımıza söz vererek, mücadelelerini anlattıracağız. Demre'de öncelikle kanserle mücadele eden çocuklarımıza hediyeler alacağız. Onların sorunlarının çözümüne katkı sağlamaya çalışacağız. Tek amacımız kanserle mücadeleye dikkati çekmek ve toplumsal bir farkındalık yaratmak" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.