Kaleiçi’nde festival heyecanı

ULUSLARARASI Kaleiçi Old Town Festivali, Kübalı dansçıların gösterisi ve müzik dinletisi ile başladı.

05 Mayıs 2016 Perşembe 10:31
Kaleiçi’nde festival heyecanı

Muratpaşa Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Kaleiçi Old Town Festivali, Hadrianus Kapısı’nda başladı. İlk defa düzenlenen festival Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve onur konukları Küba Büyükelçisi Alberto Gonzales Casals, Konsoloslar Abel Martınez Grandıo, Mayvet Gonzales, Filistin Betlehem Belediyesi Genel Sekreteri Anton Marcos, İtalya’nın İzmir Konsolosu Luıgı Lanuzzı, Arpino Belediye Başkanı Rea Renato, L’aquıla Ticaret Odası Başkanı Augustıno Del Re ile diğer heyet üyelerinin Hadrianus Kapısı'ndan geçişi ile başladı.

Geçiş sırasında heyet üyelerine Roma askeri kostümlü görevliler tarafından gül yaprağı atıldı. Geçişin ardından Küba Büyükelçisi Casals festivale katılanların Küba vatandaşları ile aynı kültürü paylaşmasının sevindirici olduğunu söyledi. Casals, iki ülkenin coğrafi olarak uzak da olsa vatandaşlarının birbirine yakın milletler olduğunu dile getirdi. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da tarihi derinliklerinden gelen kent kültürünün yaşandığı Kaleiçi'nde günümüzde de sosyal yaşamın sürdüğünü vurguladı. Uysal, festivale 7 kardeş kentten temsilci geldiğini dile getirdi. 

Konuşmaların ardından Kübalı dansçıların gösterisi ve müzik dinletisi yapıldı.







Son Güncelleme: 05.05.2016 10:34
Anahtar Kelimeler:
Antalya Kaleiçi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.