Kaleiçi'de 'Cive' yarışması

- KORONAVİRÜS salgınından dolayı 5 ayı aşkın süredir bir araya gelemeyen 'Kaleiçi'nde Doğanlar, Kaleiçi'ni Sevenler' adlı grup 'Pişi Günü'nde buluştu, yemek yarışması düzenlendi.

04 Ağustos 2020 Salı 13:29
Kaleiçi'de 'Cive' yarışması

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Kaleiçi'nde Doğanlar, Kaleiçi'ni Sevenler Grubu'nun yöneticisi Serap Teke Sözer ile Suat Turgut'un organizasyonuyla Kaleiçi semtindeki bir restoranın bahçesinde bir araya gelen 150 kadar Kaleiçi dostuna kurulan ocakta 'pişi' pişirildi, yanında ayran-çay ikramı yapıldı. 

KALEİÇİ YEMEĞİ YARIŞTI

Ayrıca Kaleiçi semtine özgü geleneksel 'Cive' adlı yemeğin yarışması yapıldı. Yarışmaya Kaleiçi'nde doğup büyümüş 4 kadın katıldı. Evlerde domates, kuru soğan, patlıcan, sarımsak, fesleğen gibi sebzelerin karışımıyla özenle hazırlanan 'Cive' adlı yemek, jüri üyelerinin önüne kondu.

YEMEKLER JÜRİ ÖNÜNDE

İlhami Sezgin Eryüzlü, Fahrettin Akaydın, Dilek Dede Esen, Liva Çıklar'dan oluşan jüri, yemeklerin tadına bakıp not verdi. Jürinin kararı heyecanla beklenirken yarışmacılardan Serap Teke Sözer'in 'Cive'si birinci ilan edildi. Birgül Helvacı ikinci, Emine Öznaz ile Fatmagül Altınova da üçüncü oldu.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

Yarışmanın birincisi ödül olarak Kaleiçi'ndeki bir pansiyonda bir gece çift kişilik konaklama, bir restoranda akşam yemeği ve yat turu ile ödüllendirildi. İkinci çift kişilik akşam yemeği, tekne turu, üçüncüler ise tekne turu ödülünü hak etti. Müzisyen Mustafa Mümtaz'ın yemek duası okuduğu buluşmada hoş sohbetler edildi, Kaleiçi anıları dillendirildi.

10 ÇOCUK SEVİNDİRİLECEK

Kaleiçi'nde Doğanlar, Kaleiçi'ni Sevenler Grubu'nun kurucusu Serap Teke Sözer, "Pişi buluşmasının masrafı katılımcıların katkılarıyla karşılandı. Yurt dışında ve başka illerde yaşayan Kaleiçi'nde doğmuş, büyümüş kardeşlerimiz de hesabımıza para aktardı. Masraf düşüldükten sonra elimizde kalan parayı da 10 çocuğun ihtiyacı için harcayıp sevindireceğiz" dedi.

Anahtar Kelimeler:
KaleiçiYarışmaCive
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.