Kadınlar Günü'nde farkındalık sergisi

ANTALYA'nın Manavgat ilçesinde Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla farkındalık sergisi açıldı.

09 Mart 2018 Cuma 10:11
Kadınlar Günü'nde farkındalık sergisi

Antalya Barosu Manavgat Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu tarafından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde farkındalık sergisi açıldı. Serginin açılışına Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, avukat olan CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar ile Manavgat'ta görev yapan avukatlar katıldı.

Serginin açılışında konuşan Antalya Barosu Manavgat Kadın Hakları ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Kurulu Sözcüsü Umut Çiftçi, kadına ve çocuğa yönelik şiddettin sürdüğünü, özellikle cinsel suçlarda günümüzde hat safhada önemli artış gözlendiğini söyledi. Çiftçi, "Kadına yönelik şiddetin yaşanan biçimleri; kumalık, berdel, namus ve töre bahanesiyle işlenen cinayetler, zorla evlendirme, erken evlilik, bekaret kontrolü, cinsel taciz, cinsel saldırı, kadın ticareti, evlilik içi tecavüz, başlık parası, ensest, cinsel organların sakatlanması, erkek çocuk tercihi, eğitimde ayrımcılık, psikolojik baskı, ekonomik baskı şeklinde görülüyor" dedi.

Şiddet sonucu öldürülen kadınların sayısının resmi rakamlara göre 2008 yılında 66 olduğunu kaydeden Çiftçi, "Daha sonraki yıllarda bu rakam katlanarak artmıştır. 2008 yılı dahil bugüne kadar son 10 yıl içinde şiddet nedeniyle öldürülen kadın sayısı 2 bin 153'tür. 2018 yılının ilk 2 ayı içinde şiddet nedeniyle 74 kadın hayatını kaybetmiştir" diye konuştu.

Son zamanlarda 'çocukların cinsel istismarı' suçlarında bariz artış görüldüğünü de vurgulayan Çiftçi, şöyle dedi:

"Toplumda büyük infial yaratan çocukların cinsel istismarı, zannedildiği gibi sadece sosyo-ekonomik düzeyi düşük ailelerde değil, her kesimde görülmektedir. Zannedildiği gibi nadiren görülen bir olay da değildir. Son yıllarda cinsel suçlarda ama özellikle çocuğun cinsel istismarı suçlarında hat safhada artış görülmektedir. Ensest, çok yaygın olmasına karşın birçok durumda gizli kalmaktadır. Zira çocuklar bunu açıklamakta güçlük yaşamakta, ayrıca açıkladıklarında da toplumumuzda aileye atfedilen değerler nedeniyle genelde ensestin üzeri örtülmeye çalışılmaktadır. Çocukların gelecek yaşantılarını da derinden etkileyecek bu durumlar, bazen gizli kalarak yıllar boyu sürmekte ve bıraktığı hasar çok daha ağır olmaktadır."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.