Kadınlar, Deniz Aktaş cinayetinde polislerin de yargılanmasını istedi

ANTALYA'da 2 yıl birlikte yaşadığı 21 yaşındaki Deniz Aktaş'ı polis kapıya geldiğinde tabancayla öldüren 40 yaşındaki Lokman Barış Çelik'in yargılanmasına devam edildi. Duruşma çıkışı basın açıklaması yapan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi kadınlar, kapının açılmasını bekleyen polislerin de yargılanmasını istedi.

21 Nisan 2016 Perşembe 15:47
Kadınlar, Deniz Aktaş cinayetinde polislerin de yargılanmasını istedi


Antalya'da internet kafe işleten, evli 2 çocuk babası Lokman Barış Çelik ile 2012 yılından beri birlikte olduğu Deniz Aktaş arasında, geçen yıl 4 Mart gecesi Konyaaltı'ndaki evde saat 04.00'de tartışma çıktı. Gürültü üzerine komşuları durumu polise bildirdi. Eve gelen polis zili çalınca kapıyı açmayan Lokman Balış Çelik, tabancayla 4 kez ateş ederek Deniz Aktaş'ı öldürdü. Polisin uzun uğraşı sonucu teslim olan Lokman Barış Çelik, Antalya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davada ceza ehliyetinin olup olmadığının tespiti için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevkine karar verildi.

Ancak davanın bugünkü duruşmasında, Lokman Barış Çelik'in halen İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilmediği anlaşıldı. Siyah takım elbiseyle duruşmada hazır bulunan Lokman Barış Çelik, İstanbul Adli Tıp Kurumuna sevki için kendisine 25 Nisan günü için randevu verildiğini söyledi.

Deniz Aktaş'ın annesi Figen Yetişkin'in avukatlarından Devrim Karadeniz Peker, sanığın Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesine dair karardan vazgeçilmesini talep etti. Peker, sanığın geçirdiği depresyonun alkolle ilintili olduğunu iddia etti. Yetişkin'in avukatlarından Nilgün Gürbüz de kadın cinayetlerinin sebebinin kadınların erkeklerle eşit görülmemesi olduğunu iddia etti. Deniz Aktaş'ın da bu nedenle öldürüldüğünü iddia eden Gürbüz, “Bunun nedeni kadınların erkeklerin malı gibi görülmesidir. Akıl sağlığı hususu da sanıkların sığınmaya çalıştığı bir argümandır. Kadına yönelik şiddet, kadının aşağı olduğu düşüncesinden kaynaklanmaktadır. Bu bir hastalığın belirtisi değildir. Bu nedenle sanığın Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesi kararından dönülmesini talep ediyoruz" dedi. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı adına davaya katılan avukat Şule Akıcı da aynı talepte bulundu. Sanığın İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevkinden dönülmesi için yapılan talebi reddeden mahkeme, duruşmayı erteledi.



'POLİSLER DE YARGILANSIN'

Duruşma sonrası aralarında İstanbul ve Muğla'dan gelen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'ndan kadınların da bulunduğu grup, kadın cinayetlerini sloganla protesto etti. Protestoculara destek için, Bodrum Yalıkavak'ta Ahmet Bayar'ın villasında düşüp ölen manken Aslı Baş'ın babası Mehmet Yavuz Baş da adliyeye geldi. Grup adına açıklama yapan İstanbul Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Başkanı Ayşegül Kaya, Karaman'da ilk celsede karar verilen çocuk istismarı davasına değindi.

Bu davada tek zanlı olmadığını iddia eden Kaya, “Bu davada da tek zanlı Lokman Barış Çelik değildir. Bu davada kapıda bekleyen polisler de yargılanmalı" dedi.

Öldürülen Deniz Aktaş'ın annesi Figen Yetişkin de akli dengesi yerinde olmayan birinin internet kafe açıp işletmesinin mümkün olmadığına dikkat çekerek, “Kızımı öldüren sanık ceza ehliyeti olmadığına dair rapor alarak kendisini kurtarmaya çalışıyor. Akli dengesi yerinde olmayan biri esnaflık yapamaz" dedi.
 

Son Güncelleme: 21.04.2016 15:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.