'Kadının Sesi Zirvesi' Antalya'da yapıldı

ULUSLARARASI Ticari Bilimler Ekonomi Öğrenciler Birliği'nin (AIESEC) cinsiyet eşitliği bilincini artırmak amacıyla düzenlediği Women In Power 'Kadının Sesi' Proje zirvesi, Antalya'da gerçekleştirildi.

19 Ağustos 2018 Pazar 11:42
'Kadının Sesi Zirvesi' Antalya'da yapıldı

Kepez ilçesindeki Antalya Kültür Merkezi'nde düzenlenen Kadının Sesi Zirvesi, 16 ülkeden gelen öğrencilerin sunumuyla başladı. Zirveye MMO Antalya Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, Uzm. Dr. Aynur Doğan, Piksel Akademi kurucu ortağı Emrah Kozan, Piksel Akademi yazılım ekibi Lider Sümeyya Tuğçe Arar ve Prof. Dr. Burcu Demirel konuşmacı olarak katıldı.

MMO Şube Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu, yaptığı konuşmada zirvenin önemine işaret etti. Projenin Türkiye'nin tanıtımı için çok büyük bir fırsat olduğunu ifade eden Hamamcıoğlu, şunları kaydetti:

"Proje farklı ülkelerden gelen genç arkadaşlarımıza, ülkemizi tanıtma imkanı sunuyor. Her yıl milyonlarca turistin geldiği ülkemizde ve kentimizde, hemen yanı başımızda var olan iç savaşın etkisiyle ve siyasi bazı gelişmelerin yarattığı olumsuzluklar dolayısıyla çizilen sözde kötü Türkiye imajının büyük bir haksızlık olduğuna inanıyorum. Evet, maalesef günümüzde toplumsal anlamda büyük sorunlarımız var. Kadına şiddet, tecavüz, cinayet ve çocuk istismarı ne yazık ki ülkemizin ve gelişmekte olan ülkelerin en büyük sorunudur. Ayrıca kadının üretim ve istihdamdaki konumlanması yeterli seviyelere ulaşamadı. İşte tam da bu noktalarda Women in Power projesi sizlerle büyüyecek, gelişecek ve ihtiyaca parmak basıp, sorunları bir potada eritecek bir proje çalışmasıdır."

Zirve, diğer katılımcıların da sunum yapmasıyla sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
Antalya Haberleri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.