Kadına şiddete dikkati çekmek için turuncu eylem

KADINA yönelik şiddete dikkat çekmek için Antalya Büyükşehir Belediyesi, Hotel Su ve Markantalya Alışveriş Merkezi'nin dış cephesi, 12 gün boyunca turuncu renk ışıkla aydınlatılacak.

30 Kasım 2017 Perşembe 10:22
Kadına şiddete dikkati çekmek için turuncu eylem

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Antalya İl Temsilciliği, kadına karşı şiddetin önlenmesine dikkat çekmek için 'Turuncu' adını verdikleri etkinlik başlatıyor. 29 Kasım - 10 Aralık tarihleri arasında yapılacak etkinlikle Antalya Büyükşehir Belediyesi, Hotel Su ve Markantalya Alışveriş Merkezi'nin dış cepheleri turuncu renk ışıkla aydınlatılacak.

Etkinliğin tanıtımı, Vali Münir Karaloğlu, Başsavcı Ramazan Solmaz, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Cengiz Yıldız, İl Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya ve çok sayıda davetlinin katılımıyla Hotel Su'da, gerçekleştirildi. KADEM Antalya İl Temsilcisi Zeynep Taş, etkinlikte turuncu rengin kullanılmasının nedenini açıkladı. Birleşmiş Milletler'in 'Kadına Yönelik Şiddete Karşı Birleşin' çağrısının ardından şiddetin ortak renginin turuncu olarak belirlendiğini anlatan Taş, “Kadınlar bu kadar hayatla iç içeyken, ikinci plana atılmaya çalışılıyor. 'İş yerinde bir sorun varsa kadın kaynaklıdır' gibi bir bakış açısı var. Günümüzde 4 kadından 1'i şiddete maruz kalıyor. Kadınlara şiddet uygulanmasın. Buna dikkat çekmek istiyoruz" dedi.


ŞİDDETİ ÖNLEMEK İÇİN YASA ÇIKTI AMA OLAYLAR ARTTI

Her akşam kadına yönelik şiddet ve kadın cinayeti haberleri görmekten utanır hale geldiklerini ifade eden Vali Münir Karaloğlu ise kadına şiddet uygulamanın hiçbir gerekçesinin olamayacağını kaydetti. Kadın şiddetini 'zalimlik' diye tanımlayan Vali Karaloğlu, “Kızgındım, fakirdim, yoksuldum gibi mazeretler olamaz. Bunun adı zalimliktir. Devlet olarak bir gayretimiz var. Yasa çıkarıldı bunun için. Önledik mi? Elimde tam rakamlar yok ama sanki yasa çıktıktan sonra olaylar arttı. O halde bu işler yasayla değil, eğitimle çözülür. Aile içi eğitimden alıp bu işi çözmemiz lazım" diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.